Cupa Mondiala 2014

Argentinienii l-au scos vinovat pe Rizzoli pentru ratarea Cupei Mondiale

Presa argentiniana tuna si fulgera la adresa arbitrului italian Nicola Rizzoli, considera principalul vinovat pentru infrangerea selectionatei Albiceleste in finala Cupei Mondiale cu Germania.

Rizzoli este pus la zid pentru decizia din repriza secunda a meciului cand nu a luat nicio masura la intrarea dura a portarului Manuel Neuer asupra atacantului Gonzalo Higuain. 

Neuer a iesit din poarta si a respins mingea cu pumnul, dar in acelasi timp, in saritura, l-a lovit si pe Higuain cu genunchiul in cap.

Rizzoli a dictat fault in atac la Higuain spre stupefactia intregii banci de rezerve a argentinienilor care se asteptau la cel putin un cartonas galben pentru Neuer, daca nu chiar la o eliminare.

“Arbitrul iralian Nicolas Rizzoli a reptata istoria Mondialului din 1990 si, la fel ca mexicanul Codesal, ne-a privat de iluzia de a fi campioni prin decizia de a nu sanctiona intrarea brutala a lui Neuer asupra lui Higuain”, scriu cei de la Ole.

In 1990, arbitrul Codesal a acordat cu usurinta lovitura de la 11 metri la caderea in careu a germanului Jurgen Klinsmann, penalty care a adus Germaniei al treilea titlul mondial sub conducerea lui Franz Beckenbauer.

Ceea ce nu spun argentinienii, dar o spunem noi, este ca acelasi Rizzoli a trecut cu vederea o duritate a lui Sergio Aguero in prelungiri, cand acesta l-a lovit cu pumnul in plina figura pe Bastian Schweinsteiger, lovitura in urma careia germanul s-a ales cu obrazul spart si fata plina de sange.



Argentinienii l-au scos vinovat pe Rizzoli pentru ratarea Cupei Mondiale