Cupa Mondiala 2014

Argentina merge in finala Cupei Mondiale in fata unei Olande legate de picioare

Argentina s-a calificat in finala Cupei Mondiale, miercuri seara, dupa un meci inchis cu Olanda in semifinale, in care cele doua formatii au preferat sahul in locul fotbalului pe parcursul primelor 120 de minute, iar ratarile lui Vlaar si Sneijder, de la penaltiuri, au facut diferenta si astfel sudamericanii au acces in ultimul act. Argentina a castigat cu 4-2 si va evolua impotriva Germaniei in finala programata duminica, de la 22:00, in direct LIVE TEXT pe onlinesport.ro.
LINKURI RAPIDE: Grupe CM 2014 - Clasamente actualizate, rezultate, program | Golgheteri Tabloul faza finalaCalendar pe zile CM 2014 | Prezentare: Toate echipele | Loturi finale | Top 20 de lucruri de stiut despre Mondial

Startul de meci a fost unul precaut de ambele parti, argentinienii fiind primii care au amenintat serios poarta lui Cillessen, la o lovitura libera obtinuta de Perez in urma unui duel cu Ron Vlaar. Messi a gasit bresa in zidul advers, dar Cillessen s-a plasat excelent si a intervenit sigur (15).

La mijlocul reprizei, Garay a aparut in pozitie de finalizare la o lovitura de colt executata cu mult efect de Lavezzi. Stoperul Argentinei a reluat cu capul peste transversala din 6 metri, dupa ce castigase prim-planul cu fundasii adversi.

Olandezii au incheiat prima parte fara sa fi trimis vreun sut pe poarta lui Romero, intr-un meci in care a persistat ideea ca germanii au inscris in poarta nefericitului Julio Cesar si golurile asteptate in Olanda-Argentina.

In repriza a doua jucatorii de zeci de milioane ai celor doua formatii au parut mai degraba preocupati sa se anihileze reciproc si, implicit, sa duca meciul in prelungiri.

Cu un sfert de ora inainte de final, la o centrare de pe partea dreapta care i-a apartinut lui Perez, prin spatele fundasilor olandezi, Gonzalo Higuain a trimis din cadere in plasa laterala a portii lui Cillessen.

In minutul 85, Rojo a indulcit statisticile cu un sut puternic de la distanta, insa pe directia goalkeeperului batav.

Arjen Robben putea da lovitura in primul minut de prelungire, dar Mascherano a evitat golul cu o interventie de ultim moment la patrunderea celui mai bun om al Portocalei Mecanice la acest Campionat Mondial.

Singura ocazie notabila din prelungiri s-a consumat la poarta Olandei, dupa ce Rodrigo Palacio nu a gasit finalizarea corespunzatoare din cativa metri.

Argentinienii au executat fara cusur de la 11 metri, in timp ce adversarii lor au ratat prin Vlaar si Sneijder.

Olanda: Cillessen - Kuyt, de Vrij, Vlaar, Martins Indi (Janmaat 46), Blind - Wijnaldum, de Jong (Clasie 62), Sneijder - Robben, van Persie (Huntelaar 96)

Argentina: Romero - Zabaleta, Garay, Demichelis, Rojo - Enzo Perez (Palacio 81), Biglia, Mascherano - Messi, Higuain (S. Aguero 82), Lavezzi (Rodriguez 100)

Arbitru: Cuneyt CAKIR (Turcia)

Cartonase galbene: Indi 45, Huntelaar 105/ Demichelis 49

Cartonase rosii: -

Stadion: Arena de Sao Paulo (Sao Paulo)

Spectatori: 63.267



Argentina merge in finala Cupei Mondiale in fata unei Olande legate de picioare