Cupa Mondiala 2014

Algeria scrie istorie la Cupa Mondiala si se razbuna dupa meciul din 1982

Algeria a devenit prima echipa din istoria Africii care a marcat patru goluri intr-un singur meci de Cupa Mondiala. In plus, algerienii au obtinut prima victorie la un turneu final dupa partida istorica din anul 1982, cea care a schimbat regulamentul Campionatului Mondial

Algeria castigase in anul 1982 pentru ultima oara la Cupa Mondiala. Africanii au trebuit sa astepte 32 de ani pentru o noua victorie, obtinuta pe 22 iunie contra Coreei de Sud, 4-2, in Brazilia.

Despre meciul din 1982 am scris, a fost o victorie istorica a Algeriei contra Germaniei care a dus la un aranjament in ultimul meci al grupei, cel dintre nemti si Austria.

Pe acea vreme ultima etapa din grupe programa meciurile separat. In urma acelui aranjament, in care Germania si Austria stiau de ce rezultat au nevoie pentru a trimite Algeria acasa, FIFA a stabilit in premiera ca ultimele meciuri din grupe sa se joace concomitent, asa cum este si astazi.

Culmea este ca Algeria ar putea intalni in optimile de finala pe Germania. Ce revansa ar fi, atat pentru algerieni dupa aranjamentul dintre Germania si Austria, dar si pentru nemti care au de razbunat infrangerea din 1982 inainte de care anuntau opt goluri.

[news-107512]



Algeria scrie istorie la Cupa Mondiala si se razbuna dupa meciul din 1982