Cupa Mondiala 2014

A reparat Adidas mingea? Revin si golurile?

Cei de la Adidas incearca sa repare la Cupa Mondiala 2014 lucrul cu care sau facut de ras la Mondialul din 2010, si anume mingea Jabulani, "celebra" in Africa de Sud. Acum, in 2014, Adidas a creat dupa cum se stie un nou balon, pe nume Brazuca, prin care doreste sa aduca inapoi golurile la turneul final, dupa ce in Africa de Sud s-a inregistrat cel mai mic numar de goluri din istorie.

Jabulani a fost criticata in 2010 de portari si jucatorii de camp deopotriva. Expertii au ajuns la concluzia ca era facuta dintr-un material prea fin si din cauza aceasta nu se deforma deloc, ceea ce crea mari probleme de dinamica.

La loviturile libere si pasele lungi, mingea capata o traiectorie ciudata, imprevizibila. Acest lucru a dus ca mondialul din Africa de Sud sa aiba cel mai mic numar de goluri din istoria competitiei in format de 64 de meciuri.

Wayne Rooney, jucatorul Angliei, a declarat ca "in 2010 erau momente cand la centrarile in careu sareai la cap si nu nimereai mingea, trecea pur si simplu pe langa. Cea de acum, din 2014, nu pare sa aiba problema asta".

Se pare ca Adidas si-a facut temele cu Brazuca, balonul din Brazilia. Brazuca se traduce in "brazilian" sau "stilul de viata brazilian". Este a 12-a minge facuta de Adidas la un turneu final. Fiind realizata din materiale sintetice, pentru ca e mai ieftin, totusi expertii spun ca de data aceasta traiectoriile mingii vor fi unele corecte.

Teoretic, Brazuca este construita din aceleasi materiale cu cele folosite la mingea din Liga Campionilor, ceea ce pentru  jucatorii europeni va fi familiar.

Suporterii si jucatorii spera ca in 2014 mingea celor de la Adidas sa creeze cat mai putine titluri in presa. Mai multe despre Brazuca, aici.

Va aduce Brazuca inapoi golurile distruse de Jabulani?

Turneu
Goluri
Africa de Sud 2010
145
Germania 2006
147
Japonia / Coreea de Sud 2002
161
Franta 1998
171


A reparat Adidas mingea? Revin si golurile?