Cupa Ligii

Steaua pierde la Giurgiu, dar este in finala Cupei Ligii

Astra s-a impus in mansa retur a confruntarii cu Steaua, din cadrul semifinalelor Cupei Ligii, scor 2-0. Steaua castigase in tur cu 3-0. In lipsa vedetei Constantin Budescu, tur (ca realizari) - retur (suspendat), Fatai a fost principalul om din atacul "dracilor negri". Nigerianul a semnat prima reusita a meciului, fiind si la originea unei faze litigioase consumate in prima repriza. Arbitrul Alexandru Tudor l-a iertat de "rosu" pe Alin Tosca. Pret de un minut, Steaua a tremurat la Giurgiu, dupa golul din prelungiri al lui Enache. Steaua si Pandurii Targu Jiu vor disputa finala Cupei Ligii, pe 20 mai.

Costel Gilca a aliniat o formula de start inedita, cu multi jucatori care nu au primit foarte multe minute in sezonul competitional curent. Astfel, titularii de drept Arlauskis, Chipciu, Tanase si Stanciu s-au numarat printre fotbalistii aflati pe banca de rezerve a oaspetilor.

Astra a dominat jocul in prima repriza, insa fara a-si crea foarte multe faze de poarta. 

La mijlocul primei parti, Fatai a scapat singur cu Alin Tosca, l-a depasit in viteza si nu a putut fi oprit decat prin fault de stoperul Stelei. Arbitrul Alexandru Tudor nu a fost de aceeasi parere, lasand faza sa continue, desi decizia corecta era lovitura libera pentru giurgiuveni si rosu pentru Tosca.

Valerica Gaman a trecut pe langa deschiderea scorului, dupa o lovitura de cap aproape de vinclul din dreapta lui Florin Nita.

Spre finalul primei reprize, Florin Nita a intervenit cu un reflex miraculos la incercarea din apropiere a lui Aurelian Chitu, venit pe bara a doua pentru a impinge in poarta o minge aruncata de pe dreapta de Tembo.

Odata cu trecerea timpului, jucatorii lui Costel Gilca au capatat incredere pe fondul unei apatii a adversarului, care a acuzat din plin lipsa lui Constantin Budescu.

Echilibrul avea insa sa se rupa, in minutul 70, cand Fatai nu a iertat din cativa metri dupa o deviere de efect a lui Gabi Enache.

Zece minute mai tarziu, Aurelian Chitu a marcat, insa golul a fost anulat pentru o pozitie de ofsaid bine observata de tusierul de pe atacul gazdelor.

Gabi Enache a stabilit scorul final in prelungiri, dupa o faza creata de William De Amorim si Aurelian Chitu.

Astra: Astra: Lung - Gorupec, Ben Youssef, Gaman, Morais - Seto, Florescu (S. Yahaya 73) - Tembo (G. Enache 58), Spataru (De Amorim 65), Chitu - Fatai

Steaua: Nita - Rapa, Varela, Tosca, Guilherme - Breeveld, Prepelita (R. Valceanu 68) - Popa (Chipciu 68), Enceanu (Cr. Tanase 60), Filip - Iancu
Rezerve: Arlauskis - Chipciu, Tanase, Stanciu, Neagu, Tamas, Vilceanu

Arbitru: Alexandru Tudor (Bucuresti)

Cartonase galbene: Tembo 27, Gorupec 28/ G. Iancu 38, Breeveld 90

Cartonase rosii: -

Stadion: Marin Anastasovici (Giurgiu)

Spectatori: 6000



Steaua pierde la Giurgiu, dar este in finala Cupei Ligii