Cupa Ligii

Steaua cucereste Cupa Ligii dupa prelungiri si un penalty inventat

Finala Cupei Ligii, sezonul 2015/2016, a fost castigata de Steaua in fata Concordiei Chiajna, cu 2-1 (0-0, 1-1), dupa 120 de minute. Meciul a avut doua bare, iar Steaua a castigat dupa un penalty incorect acordat. Concordia, o echipa sosita in Romania sambata seara din infernul din Turcia, a intrat in finala Cupei Ligii fara a realiza antrenamentul oficial si a tinut piept Stelei, fiind ingenuncheata de arbitru.

Momcilovic a deschis scorul pentru Steaua in minutul 61 dupa o faza fixa, iar cu doua minute inaintea finalului de meci Pena a restabilit egalitatea cu o lovitura de cap.
 
S-a intrat in prelungiri unde Steaua a marcat golul victoriei prin Hamroun dintr-o lovitura de la 11 metri obtinuta de Muniru in minutul 111. Nu a fost insa fault/
 
Ambele echipe au avut cate o bara. Concordia Chiajna in prima repriza la lovitura de cap din plonjon a lui Cristescu, iar Steaua in partea secunda prin noul transfer Golubovic.
 
Meciul s-a incheiat in tensiune, dupa ce portarul Nita a fost sicanat de omologul sau Balgradean urcat in careul stelist la ultima faza a meciului. Afost nevoie de interventia oamenilor de ordine pentru calmarea spiritelor.

Ritm de vacanta in prima repriza

In fata unei asistente reduse pe Arena Nationala, cele doua finaliste au oferit un fotbal putin spectaculos in primele 45 de minute, ritmul fiind unul mai degraba de vacanta.

Ultimele minute au salvat o repriza mai degraba anosta, dupa ce Cristescu a trimis cu capul in bara din plonjon, iar apoi acesta a acuzat un fault in careul stelist dupa un duel cu Tamas.

Steaua a inceput in formula 4-3-3, dar in afara unui sut trimis de Enache in plasa laterala la o urcare ofensiva si al unei mingi pe centrul portii expediata de Stanciu nu a a impresionat cu nimic.

Reghecampf a schimbat la pauza in ofensiva prin introducerea lui Golubovic in locul lui Tudorie, dupa ce acesta din urma impresionase in amicalele din Olanda.

Repriza a doua cu doua goluri

Atacantul adus de la Iasi a contribuit decisiv la golul lui Momcilovic din minutul 61. Hamroun a centrat din lovitura libera, Golubovic a trimis cu capul, Balgradean respinge cu o mana si Momcilovic, pe faza, impinge mingea in poarta.
 
Acelasi Golubovic a sutat in bara in minutul 77, faza la care portarul Balgradean ramasese spectator, dupa ce Cristescu ratasa cu doar un minut in urma o importanta ocazie pentru Concordia.
 
In cele din urma ilfovenii au egalat prin Pena, care a reluat imparabil in minutul 89 cu capul din centrarea lui Melinte de pe flancul drept de atac.
 
Steaua a fost echipa mai prezenta in joc in prelungiri si dupa o prima repriza fara goluri soarta meciului a fost decisa de penalty-ul transformat de Hamroun. Muniru a cazut in careu fara nici un motiv si s-a acordat penalty de catre arbitrul Marius Avram. Muniru dribla si a fost jenat usor de Serediuc.
 
Steaua a castigat asadar pentru al doilea an Cupa Ligii, dupa ce sezonul trecut se impunea in fata celor de la Pandurii.

STEAUA: Fl. Nita - Enache, Tamas, Tosca, Momcilovic - Achim, Bourceanu (Aganovic 56), Stanciu (Muniru 102) - Popa, Tudorie (Golubovic 46), Hamroun

CHIAJNA: Balgradean - Tincu, Mamele, Melinte, Feussi (Constantinescu 84) - Bucurica, Rosu, Madeira (Razdan 78), Cristescu, Gradinaru (Serediuc 70) - Pena

Foto: FRF



Steaua cucereste Cupa Ligii dupa prelungiri si un penalty inventat