Cupa Ligii

Steaua completeaza careul de asi in Cupa Ligii

Detinatoarea trofeului, Steaua Bucuresti, s-a calificat in semifinalele Cupei Ligii dupa o victorie scurta, pe teren propriu, contra celor de la ACS Poli Timisoara.

Unicul gol al confruntarii de pe Arena Nationala a fost marcat de Alexandru Chipciu in minutul 32, dupa ce Nicusor Stanciu ratase doua lovituri de la 11 metri.

La a doua executie Chipciu a urmarit bine balonul si a reusit sa-l impinga in poarta, pecetluind soarta unei partide in care ACS Poli Timisoara a controlat mai mult jocul si a avut ocaziile mai mari.

Banatenii au inceput curajos si au dominat meciul, iar in minutul 21 Cojocaru respingea in corner sutul lui Elek din actiune. Steaua a replicat dupa doar patru minute, dar Papp nu a nimerit cadrul portii reluand cu capul pe langa din sase metri.

In minutul 26 a fost aratat in premiera punctul cu var de la 11 metri la un hent comis de Artean. Mijlcoasul Stanciu a sutat in forta, dar Kirschtein a respins chiar daca nu a stat fix pe linia portii.

Cinci minute mai tarziu Sarmov a comis un hent si mai grosolan, respingand cu mana o minge centrata din corner. Punctul cu var a fost din nou aratat, iar acelasi Stanciu si-a asumat transformarea. Acelasi colt ales si din nou Kirschtein a respins, insa Chipciu a citit bine faza si a reusit sa marcheze.

Timisoara a fost lasata mai mult la constructie in partea secunda, iar Cojocaru a respins in corner mai intai sutul lui Barbut (73’) si apoi reluarea lui Javi Hernandez (79’).

Steaua putea inchide meciul cu patru minute inaintea finalului la patrunderea lui Chipciu, insa acesta a intors altruist spre Tirnovan, iar tanarul jucator a sutat putin pe langa poarta.

Steaua va intalni in semifinale pe Astra Giurgiu, in timp ce Dinamo si Concordia Chiajna vor lupta pentru celalalt loc in finala.



Steaua completeaza careul de asi in Cupa Ligii