Cupa Ligii

Steaua invinge autoritar Astra Giurgiu in semifinalele Cupei Ligii

Steaua s-a impus cu 3-0 (2-0) in fata celor de la Astra Giurgiu, miercuri seara, in prima mansa a semifinalelor Cupei Ligii. A fost un meci la discretia formatiei din Ghencea, care a aratat o pofta formidabila de fotbal. Nu acelasi lucru se poate spune despre giurgiuveni, care au aratat ca inca sunt cel putin cu gandul in vacanta de iarna.

Cu un "11" din care nu au lipsit sarbatoritul zilei Cristi Tanase si noul transfer George Tucudean, Steaua si-a impus jocul inca din primele minute in fata unui adversar apatic.

Deschiderea scorului s-a produs rapid, Tanase reluand in plasa centrarea perfecta a lui Papp, dupa ce fundasul dreapta stelist l-a depasit cu usurinta pe Junior Morais.

Steaua a continuat sa preseze si Tucudean a majorat avantajul formatiei sale cu zece minute inaintea pauzei, cand a profitat de o respingere in lateral a portarului Lung si a trimis in poarta.

In partea secunda jocul a scazut in intensitate, singura "atractie" de pe teren fiind Constantin Budescu, un jucator parca obligat sa intre pe teren dupa atitudinea aratata.

Inainte de a fi inlocuit cu Seydou, mijlocasul giurgiuvenilor s-a dat in spectacol certandu-se cu toata lumea, cu suporterii stelisti, cu Papp si inainte de a iesi cu Tanase, pe care l-a injurat ca la usa cortului.

Si pentru ca jocul mizerabil al celor de la Astra sa fie complet, acestia au ramas si in zece dupa ce Laurentiu Rus a reusit sa ia doua galbene in doar cateva minute, al doilea pentru un hent stupid.

Steaua a inchis tabela in minutele de final dupa un contraatac scoala. Chipciu a patruns pe dreapta si a centrat decisiv in sase metri pentru reluarea cu latul a lui Rusescu.

De retinut ca cei de la Astra n-au avut pe tot parcursul meciului nicio ocazie la poarta lui Arlauskis.

Returul se joaca pe 10 sau 11 martie la Giurgiu, unde Steaua va face act de prezenta pentru a bifa meciul fiind greu de crezut ca Astra poate emite pretentii dupa aceasta mansa tur.



Steaua invinge autoritar Astra Giurgiu in semifinalele Cupei Ligii