Cupa Ligii

Pandurii obtine calificarea in finala Cupei Ligii, dupa o victorie tur-retur cu Dinamo

Pandurii a eliminat-o pe Dinamo din Cupa Ligii, scor 3-1 (5-2 la general), interzicand astfel visul multor microbisti de a vedea posibila o finala intre cele mai importante echipe pe care le-a dat fotbalul romanesc pana acum. Matulevicius, Pleasca si Mihai Radut au inscris pentru gorjeni in repriza a doua, iar Gicu Grozav a redus din diferenta spre final. Marius Niculae a irosit cea mai mare ocazie a "cainilor rosii", in prima repriza. Istoria confruntarii retur se putea scrie altfel daca Mihai Teja se convingea de faptul ca Fai nu se afla in cea mai buna zi sau daca arbitrul din Craiova, George Gaman, ii arata lui Mihai Roman cartonasul rosu in prima repriza.

Cosmin Matei a expediat primul sut spre poarta lui Gliwa, care nu a intampinat mari probleme in a retine executia mijlocasului dinamovist din lovitura libera (12).

La mijlocul reprizei, Marius Niculae s-a insurubat in apararea celor de la Pandurii si putin a lipsit sa asistam la deschiderea scorului. Bara l-a salvat pe Gliwa.

Prima parte a jocului nu a fost lipsita de faze litigioase. Doua la numar, si ambele in defavoarea "cainilor". Mihai Roman (26) a avut o intrare de galben spre rosu asupra fundasului Steliano Filip. Tot Mihai Roman, in minutul 30, putea fi eliminat de George Gaman pentru un gest urat fata de Naumovski.

Gorjenii au revenit de la vestiare cu un prim moment periculos la poarta lui Naumovski. Viorel Nicoara a finalizat insa sub asteptari o combinatie purtata cu Matulevicius la marginea careului.

Dinamo a fost tradata finalmente de cel mai slab om al sau, Collins Fai, dupa un fault comis in suprafata de pedeapsa la Mihai Radut. Matulevicius (65) a deschis scorul de la 11 metri.

Introdus de trei minute pe teren, Marian Pleasca a lamurit situatia la capatul unei faze de contraatac. Matulevicius a scapat pe stanga, pasand mai departe in centru la Nistor, care i-a pus o minge pe tava lui Pleasca, singur cu Naumovski.

Gicu Grozav a transformat o lovitura libera, cu cinci minute inainte de final, iar Mihai Radut (89) si-a incheiat prestatia cu un gol, stabilind scorul final printr-un sut trimis cu sete din interiorul careului.

Dinamo: Naumovski - Fai (D. Rotariu 67), Nedelcearu (A. Marc 85), Bunoza, S. Filip - Matei, N. Grigore, Elhamed, Lazar (G. Grozav 57) - Bilinski, M. Niculae

Pandurii: Gliwa - Ungurusan, Cordos, Vasiljevic, Momcilovic - P. Anton, Pintilii - Radut, Nistor (Eric 84), Nicoara (Pleasca 69) - M. Roman (D. Matulevicius 34)

Arbitru: George Gaman (Craiova)

Cartonase galbene: N. Grigore 10/ B. Ungurusan 11, M. Roman 26, Vasiljevic 33, Matulevicius 69, Nedelcearu 73, Cordos 83

Cartonase rosii: -

Stadion: Dinamo (Bucuresti)

Spectatori: 4000



Pandurii obtine calificarea in finala Cupei Ligii, dupa o victorie tur-retur cu Dinamo