Cupa Ligii

FRF imbratiseaza propunerea LPF de modificare a formatului Cupei Ligii

Federația Română de Fotbal a primit cu uimire și bucurie informațiile furnizate de Liga Profesionistă de Fotbal prin comunicatul din 30 ianuarie 2017, referitoare la un nou format al Cupei Ligii, anunta site-ul FRF.

"Cu uimire, pentru că datele despre acest proiect nou nu au fost făcute cunoscute până acum de reprezentanții Ligii nici în Comitetul Executiv FRF, nici în spațiul public. Și cu bucurie, pentru că Federația Română de Fotbal susține orice proiect care are ca obiectiv dezvoltarea fotbalului românesc prin utilizarea jucătorilor tineri și promovarea acestora, precum și prin dezvoltarea centrelor de copii și juniori ale cluburilor", se arata in comunicatul FRF.

Format inediat

Am alcătuit un nou sistem competițional pentru aceasta, o întrecere cu două serii a câte șapte echipe, Est și Vest. Nu vom încărca absolut deloc calendarul competițional, pentru că avem în intenție să programăm cele 12 etape ale fiecărei grupe în ziua imediat următoare sfârșitului de etapă în Liga 1, au anuntat reprezentantii LPF.

În loturile pentru Cupa Ligii Adeplast vor fi cuprinși doar trei fotbaliști peste 23 de ani, cluburile de pe prima scenă putând astfel să-și completeze lista de 25 cu fotbaliști tineri, eligibili pentru Liga 1 Orange deopotrivă. Am prevăzut apoi semifinale în dublă manșă și, bineînțeles, o finală care să încununeze eforturile participantelor. Așa, fiecare echipă va juca minim 12 jocuri, iar finalistele 15. 



FRF imbratiseaza propunerea LPF de modificare a formatului Cupei Ligii