Cupa Ligii

ACS Poli Timisoara scoate Petrolul Ploiesti din Cupa Ligii

Victorie la limita pentru ACS Poli Timisoara, miercuri seara, in confruntarea cu Petrolul Ploiesti din optimile de finala ale Cupei Ligii.

Banatenii s-au impus cu 1-0 prin golul marcat de Elek in minutul 68, acesta reluand in poarta o minge respinsa in lateral de portarul Pecanha.

Petrolul a inceput mai bine meciul si in minutul 12 Moussa rata prima ocazie importanta. Simtind slabiciunea defensivei adverse, atacantul tunisian i-a luat fata lui Canu si a sutat in plasa laterala.

Cinci minute mai tarziu portarul gazdelor Kirschtein s-a opus deschiderii scorului la reluarea lui Peteleu.

Timisoara a inceput sa dea semne de viata in minutul 23 la cursa lui Barbut pe dreapta, insa acesta nu a mai avut precizia pentru a-l gasi pe Zicu in careul advers.

Belu Iordache a reluat mult peste poarta trei minute mai tarziu, pentru ca in minutul 35 acelasi jucator sa trimita din interiorul careului putin peste poarta lui Pecanha.

Prima repriza s-a incheiat cu o ocazie la poarta Timisoarei. Marinescu a sutat din afara careului si portarul Kirschtein a respins cu un reflex acrobatic.

Barbut a semnat prima ocazie a partii secunde, in minutul 57, cand a patruns cu mingea la picior in careul advers, dar Pecanha a fost atent si a cules balonul de la picioarele mijlocasului banatean.

Dupa primirea golului in minutul 68 cei de la Petrolul au fortat egalarea cu trei atacanti de careu, dar Moussa, Tamuz si Lemnaru, ultimii doi intrati in partea secunda, nu au reusit sa gaseasca poarta.

Petrolul a avut o ultima sansa la lovitura libera executata de Marinescu in prelungiri, faza care s-a soldat cu un corner ramas in cele din urma fara rezultat.



ACS Poli Timisoara scoate Petrolul Ploiesti din Cupa Ligii