Cupa Confederatiilor

Un arbitru columbian a eliminat doi jucatori la aceeasi faza

Sursă foto: twitter.com/FIFAcom

Germania a invins Camerun, cu 3-1, in ultimul meci din Grupa B la Cupa Confederatiilor, dar stirea adevarata este desprinsa din interiorul acestui meci si vine din partea unui arbitru columbian.

Wilmar Roldan s-a facut de ras in repriza secunda dupa ce l-a eliminat eronat pe Siani, desi faultul incriminat fusese comis de Mabouka.

Si aceasta dupa ce consultase arbitrajul video oprind meciul cateva minute bune. Camerunezii au protestat vehement si l-au trimis pe Roldan sa se mai uite o data sau, mai bine, sa-si puna o pereche de ochelari.

La a doua consultare a monitorului centralul columbian a vazut ca faultul fusese comis de numarul doi din echipa Camerunului, adica de Mabouka.

Astfel, pentru cateva secunde echipa africana a avut doi jucatori mai putin pe teren pana la repunerea in drepturi a lui Siani, al carui cartonas rosu a fost anulat.

Germania a castigat detasat prin golurile lui Demirbay (48) si Werner (66, 82), in timp ce pentru Camerun a redus din diferenta Aboubakar (79).

Dupa o prima repriza lipsita de faze importante, Camerun putea intra in extremis la cabine daca Anguissa reusea sa-l invinga pe Ter Stegen. A fost momentul decisiv al meciului.

Pentru Joachim Low, selectionerul Germaniei, a fost victoria cu numarul 100 la meciul 150 pe banca nemtilor.

In cealalta partida a grupei, Chile si Australia au remizat, scor 1-1. Troisi a deschis scorul pentru campioana Asiei, in timp ce Rodriguez a adus egalarea pentru sud-americani in partea secunda.



Un arbitru columbian a eliminat doi jucatori la aceeasi faza