Cupa Confederatiilor

Spania le-a ascuns mingea uruguayenilor

Campioana mondiala si europeana Spania a inceput in stil de mare echipa parcursul la Cupa Confederatiilor, invingand mai clar decat o arata scorul o nationala a Uruguayului parca hipnotizata de jocul ibericilor.

Meciul programat la Recife in cadrul Grupei B a fost rezolvat de Spania inca din primele 45 de minute. Pedro a deschis scorul in minutul 20, pentru ca Soldado sa majoreze 12 minute mai tarziu cu un sut din marginea careului.

Formatia lui Vicente del Bosque a continuat sa domine jocul si in partea secunda, in conditiile in care de cealalta parte a terenului se aflau doi dintre cei mai bine cotati atacanti din lume in acest moment, Edison Cavani si Luis Suarez.

Cei doi au avut prea putin oportunitati de a se intalni cu mingea in miscare si doar Suarez a mai indulcit din amaraciunea uruguayenilor. Jucatorul lui Liverpool a transformat in finalul meciului o lovitura libera, insa era prea tarziu pentru sud-americani pentru a mai incerca o revenire pe ultima suta de metri.

Pentru Uruguay calculele sunt inca simple. Cu sase puncte in urma meciurilor cu modestele Nigeria si Tahiti, sud-americanii vor prinde cu siguranta locul al doilea pentru sferturile de finala.

De cealalta parte, Spania si-a depus deja candidatura pentru castigarea singurei competitii la nivel de nationala care ii lipseste din palmares.



Spania le-a ascuns mingea uruguayenilor