Cupa Confederatiilor

Rusia debuteaza cu victorie la Cupa Confederatiilor

Sursă foto: twitter.com/FIFAcom

Rusia a invins Noua Zeelanda, cu 2-0, in primul meci de la Cupa Confederatiilor, competitie care precede turneului final al Cupei Mondiale din 2018.

Gazda competitiei la care participa opt echipe nationale s-a impus la Sankt Petersburg in fata campioanei din Oceania printr-un autogol al lui Boxall in prima repriza si reusita lui Smolov din partea secunda.

Rusii au inceput in forta si au avut o bara in primele minute prin Vasin la unul dintre cele patru cornere pe care le-au avut in debutul partidei.

Dupa un sfert de ora gazdele au solicitat pe buna dreptate penalty la interventia portarului Marinovic asupra lui Poloz, insa centralul din Columbia a lasat jocul sa continue.

Deschiderea scorului s-a produs in minutul 32 dupa un balon pierdut de neozeelandezi in propria jumatate de teren. Glushakov a saltat mingea peste portar si Boxall, in tentativa de a respinge, a impins-o in propria poarta.

Partea secunda a debutat furtunos cu o dubla ocazie a rusilor. Portarul Marinovic a scos mai intai lovitura de cap a lui Poloz, dupa care s-a opus la sutul lui Erokin din cativa metri.

Smolov a adus linistea in tabara rusilor prin golul din minutul 70. O simpla formalitate din sase metri la o minge respinsa gresit de acelasi Boxall.

Pe fondul relaxarii gazdelor echipa din Oceania a avut cea mai buna perioada a meciului ratand doua importante ocazii.

Mai intai portarul rus Akinfeev s-a opus in minutul 78 la sutul lui Thomas de la distanta, pentru ca mai apoi Zhirkov sa scoata de pe linia portii reluarea lui Smith.

Portugalia si Mexic se intalnesc, duminica de la 18:00, in cealalta partida din Grupa A.



Rusia debuteaza cu victorie la Cupa Confederatiilor