Cupa Confederatiilor

Portugalia si Mexic merg in semifinale la Cupa Confederatiilor

Sursă foto: twitter.com/FIFAcom

Primele semifinaliste de la Cupa Confederatiilor au fost cunoscute, sambata, dupa ultimele meciuri programate in Grupa A.

Intr-o partida de care pe care pentru un loc in careul de asi, Mexic a invins Rusia, cu 2-1, la Kazan, eliminand din competitie tara organizatoare a Cupei Confederatiilor.

Rusii au deschis scorul in minutul 25 prin Samedov, dupa ce un minut mai devreme bara se opusese  la sutul lui Smolov.

Egalarea a venit in minutul 31 la lovitura de cap trimisa de Araujo dupa o centrare din stanga.

Doua minute mai tarziu Rusia a ratat incredibil prin Erokin revenirea la conducere. Cursa acestuia pe contraatac a fost finalizata cu un sut dezamagitor mult peste poarta.

Partea secunda a debutat cu un gol anulat rusilor pentru un offside clar la Samedov, dupa care Losano a facut 2-1 la o iesire eronata din poarta a lui Akinfeev.

Gol anulat si pentru mexicani in minutul 61 in urma arbitrajului video pentru un offside la Hector Moreno.

Echilibrul numeric s-a rupt in minutul 68, cand Zhirkov a primit cartonasul rosu direct pentru o lovitura cu cotul aplicata lui Layun.

Chiar si in inferioritate numerica rusii au continuat sa atace si Smolnikov a ratat incredibil in minutul 73 din doar cativa metri.

Ultimele minute s-au scurs agonizant pentru rusi, ale caror atacuri au fost lipsite de orice orizont si viziune.

In cealalta partida a Grupei A, Portugalia n-a avut nicio problema cu Noua Zeelanda si s-a impus, cu 4-0, prin golurile marcate de Ronaldo din penalty, Bruno Silva, Andre Silva si Nani.

Clasamentul final in Grupa A:



Portugalia si Mexic merg in semifinale la Cupa Confederatiilor