Cupa Confederatiilor

Mexic invinge Noua Zeelanda dupa un meci aprig

Sursă foto: twitter.com/FIFAcom

Echipa Mexicului s-a impus, cu 2-1 (0-1), in fata celor din Noua Zeelanda, miercuri seara, intr-un meci de la Cupa Confederatiilor disputat la Soci.

Campioana Oceaniei si-a depasit cu mult conditia si nu mult a lipsit sa produca cea mai mare surpriza de la aceasta editie a Cupei Confederatiilor.

Wood a deschis scorul cu o reluare din interiorul careului cand mai erau trei minute dintr-o prima repriza marcata de accidentarea fundasului mexican Salcedo.

Acesta a cazut rau pe bratul stang la un duel fara balon cu acelasi Wood si a parasit terenul pe targa fiind nevoie de schimbare.

Antrenorul mexican Osorio a facut o criza de nervi pe marginea terenului, aruncand cuvinte grele la adresa brigazii de arbitri care l-a avut la centru pe un gambian de multe ori depasit de situatie.

Mexicanii s-au aruncat in ofensiva in partea secunda si Dos Santos a ratat o mare ocazie de egalare in minutul 50 cu un sut din centrul careului care n-a prins poarta.

Dupa doar trei minute de la aceasta faza Noua Zeelanda a trecut pe langa 2-0, acelasi Wood ramanand singur cu portarul mexican care a blocat in extremis.

Superioritatea tehnica a mexicanilor si-a spus in cele din urma cuvantul si Jimenez a adus egalarea in minutul 55 cu o executie de mare rafinament la capatul unei actiuni colective de toata frumusetea.

Oribe Peralta avea sa aduca victoria pentru Mexic cu un sut la coltul scurt in minutul 74 dupa o faza creata de Aquino.

Noua Zeelanda s-a aruncat in atac si Thomas a trimis in bara cu patru minute inaintea finalului. A urmat contraatacul mexican, iar Smith respingea din fata portii reluarea lui Jimenez.

Finalul n-a fost lipsit de tensiune, jucatorii celor doua echipe luandu-se la bataie dupa o tinere de tricou a lui Boxall din partea lui Herrera.

In ultima etapa din faza grupelor se vor disputa meciurile Rusia – Mexic si Portugalia – Noua Zeelanda.



Mexic invinge Noua Zeelanda dupa un meci aprig