Cupa Confederatiilor

Finala de vis la Cupa Confederatiilor. Spania trece de Italia la infarctul penalty-urilor

Nationala Spaniei continua cursa spre un nou trofeu in fotbalul mondial dupa ce a invins Italia in semifinalele Cupei Confederatiilor din Brazilia. In finala mare de duminica Spania va intalni echipa gazda Brazilia. Meciul s-a decis in prelungiri, iar Spania a avut mai multe ocazii castigand in cele din urma duelul de la punctul cu var.

Intr-o reeditare a finalei Campionatului European din 2012, Spania si Italia au avut nevoie de lovituri de la 11 metri pentru a fi departajate la Fortaleza.

Dupa 90 si 120 de minute scorul a fost egal, 0-0, desi ambele echipe au trecut in dese randuri pe langa gol si fiecare a avut cate o bara in timpul regulamentar.

Egalitatea a persistat chiar si dupa seria regulamentara de cinci lovituri de la 11 metri. Singurul care a ratat a fost fundasul italian Bonucci. Acesta a sutat peste poarta, dupa care Navas a transformat si a calificat Spania in finala.

Invinsa cu 4-0 in finala EURO 2012, Italia s-a prezentat foarte bine la meciul de la Fortaleza si a pus mari probleme Spaniei in multe momente ale jocului.

Italienii au dominat prima repriza cand au ratat si cele mai mari ocazii, printre care se remarca reluarea cu capul a lui Maggio fix in Casillas din pozitie ideala in minutul 36.

Spania a pus stapanire pe joc in partea secunda si a fost mai prezenta in joc, dar cu toate acestea marile ocazii aveau sa fie ratate in prelungiri.

Mai intai Italia a avut o bara prin Giaccherini in minutul 93, faza la care Casillas ramasese spectator, dupa care Buffon a respins in bara sutul greu trimis de Xavi din afara careului in minutul 115.



Finala de vis la Cupa Confederatiilor. Spania trece de Italia la infarctul penalty-urilor