Cupa Africii

Togolezul Salifou povesteste momentele de groaza de la Cabinda

Internationalul togolez al echipei Aston Villa, Moustapha Salifou, a recunoscut joi ca a crezut ca "toata lumea va muri" in momentul in care autobuzul nationalei statului Togo a fost mitraliat in enclava Cabinda, la 8 ianuarie, cu doua zile inaintea inceperii CAN-2010, din Angola, informeaza AFP.

"A fost groaznic. Portarul (n.r. - Obilade Kossi, ranit grav) dansa si ofiterul de presa tocmai facea fotografii. Cei doi au fost împuscati. Am crezut ca toata lumea va muri. Nu mai credeam ca o sa ies în viata din acel autobuzul. De la revenirea acasa, nu am putut dormi timp de patru zile. Si când reuseam sa atipesc, ma trezeam la trei sau patru dimineata cu cineva care tragea asupra mea. Încerc sa uit, dar e dificil. Treceam printr-o padure când autocarul a fost mitraliat. Soferul a fost lovit. Dupa doua sau trei minute, ne-am culcat pe podea si am început sa plângem. Strigam unii la alti: «Esti bine? Esti bine?». Ofiterii de securitate care ne pazeau au început sa riposteze si unul dintre ei ne-a spus sa ne oprim din plâns, pentru ca asa atacatorii nu mai stiau ca înca suntem în viata", a spus Salifou, citat de editia online a cotidianului Daily Mail.

Mijlocasul togolez s-a aratat dezgustat de suspendarea de la doua editii ale Cupei Africii pe Natiuni dictata de catre Confederatia Africana de Fotbal (CAF) împotriva nationalei statului Togo: "CAF ne trateaza în acest mod pentru ca suntem o tara mica. Daca ar fi fost Camerun sau Coasta de Fildes, ei nu ar fi niciodata suspendati de la doua Cupe ale Africii pe Natiunilor. De asemenea, ar fi anulat competitia din acest an daca aceasta tragedie s-ar fi întâmplat unei din aceste doua natiuni".

Presedintele Confederatiei Africane de Fotbal (CAF), Issa Hayatou, a anuntat, saptamâna trecuta, ca nationala statului Togo, care s-a retras de la CAN-2010 în urma unei ambuscade ce a dus la decesul a doi dintre membrii delegatiei sale, va fi suspendata de la urmatoarele doua editii ale competitiei,

Separatistii din Cabinda au mitraliat autobuzul delegatiei statului Togo, la 8 ianuarie, chiar înainte de începerea Cupei Africii Natiunilor (CAN-2010). Ofiterul de comunicare al echipei togoleze, Stanislas Ocloo, si antrenorul cu portarii, Abalo Amelete, au fost ucisi în atac, iar mai multi membri ai delegatiei togoleze au fost raniti. Fundasul echipei FC Vaslui, togolezul Serge Akakpo, se numara printre persoanele ranite în atacul armat. Selectionata din Togo s-a retras apoi de la competitia din Angola, la cererea guvernului de la Lome.

Mediafax



Togolezul Salifou povesteste momentele de groaza de la Cabinda