Cupa Africii

Jucatorii ghanezi au recurs la practici voodoo in timpul Cupei Africii

Selectionerul Ghanei, Goran Stevanovici, i-a acuzat pe unii dintre jucatorii sai ca au recurs la "magie neagra", ceea ce a dus la disensiuni în echipa la editia din acest an a Cupei Africii pe Natiuni, conform unui raport dat publicitatii de BBC.
În acest raport remis Comitetului Executiv al federatiei ghaneze, Stevanovici scrie despre profundele diviziuni din cadrul nationalei, care era printre favoritele la CAN-2012, dar a fost eliminata în semifinale de Zambia.

"Trebuie sa ajutam cu totii ca sa schimbam mentalitatea unor jucatori care au folosit magie neagra pentru a se distruge pe ei însisi si mai trebuie sa ne asiguram ca exista disciplina si respect reciproc", a precizat Stevanovici în documentul respectiv.

Aceste dezvaluiri nu l-au surprins pe fostul international Sarfo Gyami, component al nationalei Ghanei finalista la CAN în 1992: "Aceasta problema a existat mereu, dar jucatorii foloseau magia pentru a se proteja si în general pentru a atrage norocul. Nu am auzit niciodata de o situatie în care jucatorii sa o foloseasca împotriva colegilor lor. Este o situatie foarte urâta".

"În timpul competitiei am observat ca unii fotbalisti jucau pentru propria lor glorie, pentru celebritatea si excelenta lor, în detrimentul echipei", a declarat presedintele federatiei din Ghana, Kwesi Nyantakyi.

Mediafax



Jucatorii ghanezi au recurs la practici voodoo in timpul Cupei Africii