Cupa Africii

Egipt contra Algeria pentru un loc in marea finala

Echipele Egiptului si Algeriei se vor intalni in prima semifinala a Cupei Africii pe Natiuni, intr-o reeditare a barajului pentru calificarea la turneul final al Cupei Mondiale.
Detinatori ai titlului, egiptenii s-au impus in fata Camerunului in sferturile de finala, scor 3-1, dupa ce la finalul celor 90 minute regulamentare scorul era egal, 1-1.

Ahmed Hassan a fost demon si inger pentru echipa Egiptului, marcand mai intai in propria poarta, in minutul 25, pentru ca dupa alte 12 minute sa gasesca drumul corect spre gol.

Soarta partidei de la Benguela a fost decisa in primele patru minute ale prelungirilor, egiptenii punctand de doua ori prin Mohamed Nagui si acelasi Ahmed Hassan.

Sutul din lovitura libera al acestuia din urma a fost vaildat ca gol de centralul Jerome Damon, desi mingea deviata de transversala nu a depasit linia portii.

Algeria a obtinut calificarea in semifinale dupa ce a invins, tot in urma prelungirilor, marea favorita Coasta de Fildes, cu 3-2.

Pentru echipa din nordul-vestul Africii este prima calificare in semifinalele intrecerii continentale dupa 20 ani.

Egipt si Algeria si-au disputat in urma cu doua luni ultimul loc de calificare la Cupa Mondiala, Algeria impuanandu-se la limita in barajul care a avut loc in Sudan.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Egipt contra Algeria pentru un loc in marea finala