Cupa Africii

Coasta de Fildes, prima finalista la Cupa Africii. Printre marcatori si un fost jucator din Liga 1

Cupa Africii isi cunoaste prima dintre finaliste dupa ce Coasta de Fildes a invins Republica Democrata Congo, cu 3-1, intr-un meci disputat miercuri seara.

Yaya Toure, cel mai bun fotbalist al continentului negru in 2014, a deschis scorul in minutul 21, in timp ce congolezii au egalat prin Mbokani trei minute mai tarziu dintr-un penalty corect acordat la un hent in careu.

Ivorienii aveau sa intre in avantaj la cabine dupa reusita lui Gervinho din minutul 41, pentru ca in partea secunda Kanon sa stabileasca rezultatul final.

Acesta Wilfried Kanon a evoluat si in Romania pentru echipele Corona Brasov si Gloria Bistrita, fiind la un pas in 2014 sa ajunga la Dinamo. Mutarea nu s-a mai realizat din cauza banilor.

Joi seara va fi cunoscuta si a doua finalista in urma meciului dintre Guineea Ecuatoriala, gazda turneului final, si Ghana, un meci asteptat cu mare interes si din perspectiva arbitrajului.Coasta de Fildes, prima finalista la Cupa Africii. Printre marcatori si un fost jucator din Liga 1