CSA Steaua

Raspunsul celor de la CSA Steaua fata de interdictia de a disputa barajul de promovare in Liga 1: "Indignare si nedreptate"

Sursă foto: https://www.facebook.com/CSASTEAUA/

Clubul Steaua Bucuresti isi exprima indignarea fata de decizia Federatiei Romane de Fotbal, care a anuntat, printr-un comunicat pe site-ul oficial, ca echipele participante la barajul pentru promovare in Liga 1 sunt echipele Universitatea Cluj si Concordia Chiajna.

Redam mai jos comunicatul celor de la CSA Steaua la decizia FRF:

"Consideram ca decizia Federatiei Romane de Fotbal este nedreapta fata de clubul nostru, care a terminat play-off-ul Ligii a 2-a pe pozitia a 4-a a clasamentului, castigandu-si astfel dreptul de a participa la barajul pentru promovarea in prima liga, conform principiului meritului sportiv, reglementat si de articolul 70 din statutul Federatiei Romane de Fotbal. (Art 70-Dreptul unui club de a participa la campionatele nationale depinde de meritul sportiv al acestuia).

"Potrivit UEFA nu exista nicio reglementare in regulamentele de licentiere, prin care este interzisa participarea cluburilor de drept public intr-o competitie nationala si internationala. Mai mult, Steaua Bucuresti a depus in timp oportun dosarul complet de licentiere si consideram ca suntem printre putinele cluburi din Romania care beneficiaza de o baza sportiva la cele mai inalte standarde.

"Nu in ultimul rand,  este curios cum Federatia Romana de Fotbal a ales sa anunte echipele participante la barajul de promovare in prima liga, fara nicio instiintare oficiala prin care sa argumenteze interzicerea dreptului echipei Steaua Bucuresti de a evolua in partidele de baraj si credem ca o asemenea decizie, care nemultumeste intreaga suflare stelista, trebuia fundamentata pe baza regulamentelor in vigoare ale UEFA si FRF.

"Clubul Steaua Bucuresti asteapta cu interes motivarea Federatiei Romane de Fotbal prin care trebuie sa ni se aduca la cunostinta care sunt regulamentele, aprobate si actualizate conform statutelor, care ne interzic disputarea meciurilor de baraj", se arata in comunicatul celor din Ghencea.

CSA Steaua Bucuresti a incheiat pe locul patru faza playoff a Ligii 2, pozitie care in mod normal ofera dreptul de a disputa o dubla mansa de baraj.

"Militarii" ar fi intalnit pe Chindia Targoviste, echipa de pe locul 13 in playout-ul din Liga 1.

Cum FRF a decis ca cei de la CSA Steaua nu au drept de promovare in primul esalon, locul la baraj a fost luat de Concordia Chiajna, echipa care a incheiat pe locul cinci.



Raspunsul celor de la CSA Steaua fata de interdictia de a disputa barajul de promovare in Liga 1: "Indignare si nedreptate"