CSA Steaua

Cum poate ajunge CSA Steaua in Liga 1. Pasii de urmat in viziunea FRF

Razvan Burleanu, presedintele FRF, a vorbit intr-o conferinta de presa despre situatia aparuta in cazul celor de la CSA Steaua care, desi au incheiat pe loc de baraj, nu au dreptul de a promova in Liga 1 din cauza statutului existent.

“Solutiile merg in doua directii: modificarea Legii Sportului sau transformarea clubului intr-o structura de drept privat. Primul scenariu – modificarea legii se poate realiza printr-o procedura parlamentara sau printr-o ordonanta de urgenta, dar odata promovat clubul in Liga 1, afiliat la LPF, ar putea sa aiba anumite dificultati in ceea ce priveste licenta UEFA daca pe parcurs isi doreste sa se transforme din club de drept public in club de drept privat.

"A doua directie, transformarea clubului sub forma unei societati comerciale sportive pe actiuni reprezinta o solutie foarte accesibila. Aceasta reprezinta cea mai rapida procedura, este legala si este cea care ofera o dezvoltare sustenabila clubului.

"In 48 de ore s-ar putea realiza aceasta trecere. Un club de drept privat sub forma unei societati comerciale sportive pe actiuni ar pastra Ministerul Apararii ca actionar unic pe termen scurt, ceea ce ar continua exact aceeasi forma de finantare pe care o avem si astazi, dar totodata ar prezenta mai multe oportunitati de finantare si de dezvoltare din piata privata pe termen mediu si lung. Clubul impreuna cu suporterii trebuie sa mearga pe una dintre cele doua directii", a declarat Razvan Burleanu.



Cum poate ajunge CSA Steaua in Liga 1. Pasii de urmat in viziunea FRF