CSA Steaua

Are CSA Steaua drept de promovare in Liga 1? Raspunsul oferit de FRF

Sursă foto: https://www.facebook.com/CSASTEAUA/

Promovarea celor de la CSA Steaua Bucuresti in Liga 2 a generat diferite puncte de vedere cu privire la dreptul “militarilor” de a ataca patrunderea in Liga 1 inca din primul sezon.

Adrian Bumbescu, fosta glorie a ros-albastrilor, a spus ca din informatiile sale CSA Steaua Bucuresti “n-are drept de promovare in primii doi ani”.

Potrivit Departamentului Juridic din cadrul FRF, cei de la CSA Steaua vor avea dreptul sa promoveze doar in masura in care isi vor schimba statutul.

Cu alte cuvinte, CSA Steaua trebuie sa se transforme din “club de drept sportiv public”, asa cum activeaza in prezent, intr-un club de drept privat.

Aceasta inseamna ca un investitor sau un grup de investitori trebuie sa preia echipa de la Clubul Sportiv al Armatei pentru a avea drept de promovare in Liga 1, o competitie profesionista recunoscuta ca atare.

Pentru a incepe Liga 2 cu drept de promovare cei de la CSA Steaua trebuie sa faca modificarea pana la inceputul viitorul sezon, la 28 iulie.

“Legea sportului în vigoare nu prevede posibilitatea cluburilor de drept public de a fi membre ale ligilor profesioniste. Prin urmare, o structură sportivă organizată sub forma unui club sportiv de drept public nu poate participa în competițiile organizate de Liga Profesionistă de Fotbal”, este raspunsul FRF anunta Digisport.

CSA Steaua a promovat in Liga 2 dupa ce a castigat finala barajului de promovare cu CS Afumati, scor 4-1 (2-0 acasa si 2-1 in deplasare).



Are CSA Steaua drept de promovare in Liga 1? Raspunsul oferit de FRF