Conference League

FCSB pierde la Londra cu West Ham (3-1). Vicecampioana Romaniei a condus pana in minutul 68!

Sursă foto: twitter.com/

In fata unui adversar care a cheltuit 182 de milioane de euro in vara acestui an pentru transferuri, FCSB a produs cel mai bun fotbal al sezonului pana in minutul 68, cand o decizie a arbitrului a schimbat cursul meciului.

FCSB a rezistat presiunii gazdelor din debutul partidei, West Ham avand o posesie a balonului de 73% in primul sfert de ora.

Impinsi de la spate de suporterii care au dominat in majoritatea timpului fondul sonor, ros-albastrii au tras primul sut pe poarta prin Compagno.

Italianul din atacul lui FCSB a ratat prima ocazie importanta in minutul 18 cand, dupa primul corner al bucurestenilor, a reluat cu capul peste poarta.

FCSB a deschis scorul prin Cordea in minutul 34 dupa o faza la care Compagno a insistat pentru un balon, iar Coman a patruns in stanga ca in vremurile lui bune.

Centrarea ideala pe bara a doua a fost reluata in poarta de Cordea la coltul scurt.

West Ham a atacat furios in cautarea egalarii, dar echipa lui Dica a avut sansa cu italianul Scamacca, un atacant care a ratat din toate pozitiile posibile. Pentru jocul slab avea sa fie inlocuit la pauza.

De altfel, West Ham a aratat cu totul altfel in partea secunda dupa ce Moyes i-a trimis in teren pe Paqueta, Bowen si Antonio, trei jucatori care au inclinat balanta.

Diferenta a facut-o insa arbitrul francez Bastien care a acordat lovitura de la 11 metri pentru gazde la ciocnirea dintre Tarnovanu si Cornet, in minutul 64.

O faza in urma careia portarul de la FCSB s-a ales cu un galben, iar Cornet a fost inlocuit puternic comotionat.

Bowen a transformat pentru 1-1 cu un sut imparabil sub transversala si de acolo pana la final pe teren a mai fost o singura echipa.

Emerson a majorat avantajul “ciocanarilor” in minutul 73, iar Antonio a inchis tabela in minutul 90 dupa o patrundere in forta.

Pentru FCSB urmeaza saptamana viitoare pe Arena Nationala duelul cu Anderlecht, echipa care a invins Silkeborg, cu 1-0, dintr-un penalty in minutele de final.

Caseta tehnica

West Ham: Areola - Coufal, Kehrer, Ogbonna (Dawson 90+2), Emerson - Downes, Rice, Lanzini (Paqueta 46) – Cornet (68 Fornals), Scamacca (Michail Antonio 46), Benrahma (Bowen 46). Antrenor: David Moyes.

FCSB: Târnovanu - V. Creţu, Dawa (Haruţ 87), Tamm, Radunovic – Olaru (B. Rusu 90), Edjouma, Oaidă (Radaslavescu 90) - Cordea, Compagno (Miculescu 70), Fl. Coman (Oct. Popescu 71). Antrenor: Nicolae Dică.

Cartonaşe galbene: Cornet 39, Ogbonna 47, Emerson 54 / Dawa 61 Târnovanu 66, Oaidă 83

Arbitru: Benoît Bastien.



FCSB pierde la Londra cu West Ham (3-1). Vicecampioana Romaniei a condus pana in minutul 68!