Conference League

FCSB obtine primul punct in Conference League dupa 0-0 cu Anderlecht pe teren propriu

Sursă foto: https://www.facebook.com/FCSBOfficial

Echipa FCSB a dominat mare parte din timpul partidei cu Anderlecht Bruxelles din etapa a doua in Conference League, dar pana la urma meciul s-a incheiat la egalitate.

Tarnovanu a avut o prima interventie decisiva in minutul 11 la sutul lui Amuzu pe coltul scurt. O faza creata de portughezul Fabio Silva in duel cu Dawa.

Prima ocazie la poarta lui Anderlecht a venit in minutul 20 dupa sutul lui Edjouma din actiune. Portarul Van Crombrugge a respins in extremis in corner.

O faza de la coltul terenului executata bine de Olaru pentru reluarea lui Oaida cu capul peste poarta.

Faza controversata in minutul 29, cand portarul Van Crombrugge a scapat mingea din maini la centrarea lui Cretu, pentru ca apoi sa-l faulteze pe Dawa in tentativa de a recupera mingea. Nu doar ca nu s-a acordat penalty pentru FCSB, asa cum se impunea, dar Olaru s-a ales cu un cartonas galben pentru proteste.

Cu zece minute inaintea finalului primei reprize portarul Tarnovanu a avut o noua interventie salvatoare la sutul lui Silva dupa o faza creata de Amuzu.

Partea secunda a inceput sub semnul echilibrului, cu un plus pe faza ofensiva pentru Anderlecht.

Prima ocazie a apartinut formatiei belgiene, in minutul 65, cand acelasi Tarnovanu a iesit inspirat din poarta si a inchis unghiul la sutul lui Arnstad.

Cea mai mare sansa de gol pentru FCSB a fost ratata de Cordea in minutul 78. Excelent pus in cursa pe contraatac de o diagonala a lui Olaru, mijlocasul ofensiv intrat dupa pauza in locul lui Miculescu a patruns singur cu portarul si a ales eronat o pasa in lateral pentru Tavi Popescu in locul unui sut la poarta.

In minutul 84 arbitrul austriac Gishamer i-a iertat pe cei de la FCSB de un penalty la duelul dintre Cretu si Esposito, jucator intrat de putine momente pe teren.

S-a incheiat pana la urma 0-0 si FCSB obtine primul punct intr-o grupa in care West Ham a castigat in deplasare cu Silkeborg, scor 3-2, si are punctaj maxim.

FCSB ocupa locul trei si pastreaza in continuare sanse pentru pozitia secunda.

Caseta tehnica

FCSB: Târnovanu - V. Creţu, Dawa, Tamm, Pantea (Radunovic 69) - Oaidă, Edjouma, Olaru (Haruţ 90) – Miculescu (Cordea 59), Rusu (Compagno 46), Oct. Popescu (I. Stoica 90). ANTRENOR: Nicolae Dică

Anderlecht: Van Crombrugge - Debast, Hoedt, Vertonghen - Murillo, Arnstad, Kana (Verschaeren 71), Ashimeru, Amuzu (Duranville 76) - Fabio Silva, Refaelov (Esposito 83). ANTRENOR: Felice Mazzu

Cartonaşe galbene: Miculescu 19, Olaru 30, Compagno 90+1 / Kana 9, Murillo 32.

ARBITRU: Sebastian Gishamer – Roland Riedel, Santino Schreiner.



FCSB obtine primul punct in Conference League dupa 0-0 cu Anderlecht pe teren propriu