Conference League

FCSB, eliminare rusinoasa in Conference League

Sursă foto: https://www.facebook.com/FCSBOfficial/

Dupa 1-0 in mansa tur pe teren propriu, FCSB a crezut ca merge in Armenia intr-un city break pentru returul cu Shakter Karagandy, insa in realitate echipa lui Gigi Becali, patronul-antrenor din spatele televizorului, a reusit sa intre in istorie ca prima echipa romaneasca eliminata din cupele europene de o formatie din Kazahstan. Pana la urma, sa facem haz de necaz, vina apartine celor de la UEFA care au invitat in competitiile europene o natiune care geografic n-are nimic de-a face cu Batranul Continent.

Shakter Karagandy a anulat repede avantajul celor de la FCSB din tur, marcand prin Gabyshev in minutul 11.

FCSB a avut sansa egalarii in minutul 27 dupa o centrare din corner, dar Tanase a nimerit transversala cu un sut din cativa metri.

Intrat la pauza, Coman a adus egalarea cu 12 minute inaintea finalului. Un sut din interiorul careului care o plasa pe FCSB din nou favorita la calificare.

Un avantaj anulat de Tattybayev, atacantul de careu al gazdelor, care a profitat de o deviere nefericita din partea lui Vucur si l-a invins pe Vlad in minutul 90.

S-a intrat astfel neverosimil in prelungiri, cei de la Shakter Karagandy obtinand victoria statistica cu 2-1. Apropo, echipa kazaha avea inaintea meciului o cota de peste 6 pentru un succes cu FCSB. Asta asa sa ne mai decretim putin fruntile.

In prelungiri tot echipa din Kazahstan a fost mai periculoasa, jucatorii lui Gigi Becali fiind in multe momente vlaguiti. La Erevan, unde s-a jucat meciul, temperatura era de doar 24 de grade Celsius. Ce s-ar fi intamplat daca meciul se juca in canicula de la Bucuresti?!

La loviturile de la 11 metri cei de la Shakter Karagandy au castigat, cu 5-4.

Singura ratare i-a apartinut lui Morutan, al carui sut a fost blocat de portar.

FCSB isi incheie prematur aventura europeana, o iesire rusinoasa din competitie care ar trebui sa-i dea de gandit antrenorului Gigi Becali.

Caseta tehnica

Şahtior Karagandî: Shatskiy – Gabyshev (Kybyray ’61, Nurseitov ‘118), Mawutor, Graf, Buivolov, Atanaskoski – Najaryan (Nazymkhanov ’83), Bukorac, Mitosevic (Rustemovic ’83) – Sviridov (Omirtayev ’61), Shikavka (Tattybayev ’82). Antrenor: Andrei Finoncenko.

FCSB: Vlad – V. Creţu (Haruţ ’91), Al. Creţu, Vucur, Radunovic (Şerban ’46)– Moruţan, Ov. Popescu (Perianu ‘113), Fl. Tănase (Dumitru ‘87) – Cordea, Ondrasek (Coman ’46), Oct. Popescu (Oaidă ’63).  Antrenor: Dinu Todoran.

Arbitru: Dragomir Draganov.



FCSB, eliminare rusinoasa in Conference League