Conference League

CFR Cluj isi joaca viitorul european la Alkmaar (joi, 19:45)

Sursă foto: https://twitter.com/AZAlkmaar/

Cu un singur punct obtinut dupa primele trei meciuri din faza grupelor UEFA Conference League, CFR Cluj are nevoie de victorie, joi seara, pentru a mai spera la calificarea in primavara europeana.

Misiunea pare una imposibila pentru echipa din Gruia in fata unui adversar care a controlat cu autoritate jocul in partida tur din Romania.

Alkmaar a obtinut patru victorii in ultimele cinci meciuri in toate competitiile. Exceptie face infrangerea de la Groningen, in Eredivisie (0-2).

Sapte puncte a acumulat echipa olandeza pana acum in Grupa D a UEFA Conference League dupa 2-2 in deplasare cu Randers si victoriile cu 1-0 obtinute acasa cu Jablonec, respectiv in deplasare cu CFR Cluj.

Campioana Romaniei a reusit sa lege doua succese dupa doua infrangeri la rand, cu Rapid in campionat si turul cu Alkmaar.

Echipa lui Petrescu a castigat pe teren propriu cu Sepsi (2-0) si FC Voluntari (1-0) in Liga 1.

O singura victorie a obtinut CFR Cluj in ultimele cinci deplasari in toate competitiile (1-0 la Arad).

Un punct a obtinut CFR Cluj pana acum in Conference League (1-1 pe teren propriu cu Randers).

La precedenta deplasare campioana Romaniei a fost invinsa de Jablonec (0-1).

Declaratia lui Petrescu

“Este un meci foarte greu. Alkmaar e favorita la castigarea grupei. Orice rezultat pozitiv e un lucru mare pentru noi. Stim ce ne asteapta.

“Cand o sa avem noi cinci echipe in cupele europene cred ca o sa ma las de antrenorat. Adica niciodata. Fotbalul din Olanda este mult peste cel din Romania. Din pacate asta este realitatea in momentul de fata, dar noi vom incerca sa scoatem maximum din acest meci”, a declarat Dan Petrescu la conferinta oficiala de presa inaintea duelului de joi seara (19:45).

Echipele probabile

Alkmaar: Vindahl - Sugawara, Chatzidiakos, Martins Indi, Wijndal - Midtsjo, De Wit, Clasie - A. Gudmundsson, Pavlidis, Karlsson. Antrenor: Pascal Jansen.

CFR Cluj: Balgradean - Manea, Burca, Cestor, Camora - Culio, Bordeianu - Deac, Paun, Petrila – Alibec. Antrenor: Dan Petrescu.

Arbitru la centru va fi Alain Durieux (Luxemburg).

Cotele oferite de BETANO
Alkmaar –
1.38 | Egal – 6.43 | CFR Cluj – 8.25



CFR Cluj isi joaca viitorul european la Alkmaar (joi, 19:45)