Conference League

Alkmaar – CFR Cluj 2-0. Campioana Romaniei mai are doar sanse teoretice la primavara europeana

Sursă foto: https://twitter.com/AZAlkmaar/

CFR Cluj a suferit a treia infrangere in patru meciuri de UEFA Conference League si, cu un singur punct in clasament, prezenta in primavara europeana pare putin probabila.

Un meci inceput practic cu handicap pentru campioana Romaniei, dupa ce AZ Alkmaar a deschis scorul la cinci minute de la primul fluier al arbitrului.

Karlsson a centrat din flancul stang in interiorul careului, unde Gudmundsson a profitat de marcajul larg facut de Camora si a finalizat cu sut in forta la coltul lung.

O preluare a balonului jumatate cu mana, dar arbitrul din Luxemburg pe nume Alain Durieux a considerat ca miscarea nefireasca a bratului s-a inscris in limitele regulamentului.

CFR s-a vazut prima data in atac dupa un fault scos de Culio in duel cu De Wit. Centrarea din lovitura l-a cautat pe Bouhenna, insa lovitura acestuia de cap n-a adus modificarea dorita pe tabela.

Gazdele au trecut pe langa 2-0 la patrunderea lui Pavlidis din minutul 23. Sutul acestuia a fost respins cu o mana de Balgradean in lateral, iar Gudmundsson pe urmarire a trimis putin pe langa poarta.

Sut de la peste 30 de metri incercat de Bordeianu sapte minute mai tarziu. Mingea s-a dus mult in lateral.

Cu zece minute inaintea pauzei campioana Romaniei a avut cea mai buna faza de atac. Una care a adus balonul in dreapta la Susic, iar de la acesta mingea a fost scoasa in centru pentru sutul lui Culio care a ocolit de putin poarta.

Mare ocazie pentru CFR Cluj in minutul 39 la patrunderea lui Camora singur cu portarul. Acesta a fost ajuns din urma si blocat in extremis de Sugawara, astfel ca reprezentanta noastra in Conference League a beneficiat de primul corner al meciului.

Asa am trait LIVE Alkmaar-CFR

AZ a inceput in forta partea secunda si gruparea olandeza a ratat majorarea avantajului de pe tabela prin Sugawara. Sutul acestuia din interiorul careului a fost blocat cu piciorul de Balgradean.

In minutul 52, acelasi Balgradean s-a opus golului la sutul lui Reijnders din actiune dupa o faza rapida a gazdelor.

AZ Alkmaar a ratat o mare sansa prin care putea inchide meciul inca din minutul 78, cand Gudmundsson a primit in fata portii si a reluat cu capul peste profitand de apatia lui Burca in marcaj.

Cu cinci minute inaintea finalului bara s-a opus la sutul lui Deac cu stangul din afara careului. Ar fi fost un gol de senzatie daca intra.

La faza imediat urmatoare AZ Alkmaar si-a dublat avantajul prin Pavlidis. Finalizare cu latul din sase metri la pasa lui Karlsson.

O faza la care noul intrat Manea a fost prins pe calcaie undeva intre linii, iar de spatiul creat au profitat imediat cei de la Alkamaar.

De tinut minte si felul in care Burca s-a aparat la Pavlidis, atacantul advers lasandu-l trei metri in spate pe fundasul nostru in momentul demarcarii spre poarta.

AZ Alkmaar obtine matematic calificarea in faza urmatoare a competitiei.

CFR Cluj trebuie sa castige urmatoarele doua meciuri si sa spere la un joc favorabil al rezultatelor pentru a mai spera la locul doi. O ecuatie extrem de complicata.

Caseta tehnica

Alkmaar: Vindhal-Jensen – Sugawara, Hatzidiakos (Beukema 89’), Indi, Wijndal – Midtsjo (Reijnders 46’), De Wit (Evjen 76’), Clasie – Gudmundsson, Pavlidis (Duin 89’), Karlsson.

CFR Cluj: Balgradean – Susic (Manea 84’), Bouhenna, Burca, Camora – Bordeianu (Boateng 65’), Graovac, Culio (Costache 78’) – Deac, Alibec (Debeljuh 46’), Paun (Petrila 65’).

Cartonase galbene: Hatzidiakos (52’), Sugawara (69’) / Alibec (24’), Burca (59’), Culio (72’)

Arbitru la centru: Alain Durieux (Luxemburg).



Alkmaar – CFR Cluj 2-0. Campioana Romaniei mai are doar sanse teoretice la primavara europeana