CM 2018

Uruguay invinge Egipt cu gol in minutul 90

Sursă foto: twitter.com/uruguay

Victorie la limita obtinuta de Uruguay in fata Egiptului, vineri dupa-amiaza, intr-un meci din Grupa A la Cupa Mondiala.

Unicul gol al meciului a fost marcat de Jose Maria Gimenez in minutul 90.

Mohammed Salah nu a evoluat niciun minut in meciul de la Ekaterinburg.

Uruguay egaleaza Rusia la puncte in clasamentul Grupei A.

Asa am trait Egipt - Uruguay in Grupa A la Cupa Mondiala

Fara Mohammed Salah, lasat pe banca de rezerve, Egipt s-a rezumat in primele 45 de minute la un joc defensiv de asteptare, lasand sarcina constructiei pe umerii celor din Uruguay.

Echipa lui Oscar Tabarez a dominat jocul cu o posesie superioara, insa la capitolul suturi pe poarta egiptenii au stat mai bine (2-1).

Cea mai mare ocazie a reprizei a fost insa ratata de Uruguay prin Luis Suarez, jucator care din interiorul careului a lovit gresit mingea si a trimis-o in plasa laterala. Era minutul 24 si sud-americanii ratau o buna sansa de a prelua conducerea.

Acelasi Luis Suarez a mai avut un sut din lovitura libera trimis in zidul egiptean (min.31), pentru ca sapte minute mai tarziu decarul uruguayan De Arrascaeta sa preia gresit in careul advers o pasa a lui Godin, dupa iesirea capitanului uruguayan cu balonul la picior din propria jumatate de teren.

Partea secunda a debutat furtunos cu minge in careu pentru Luis Suarez, insa acesta l-a luat la tinta pe portarul egiptean Elshenawy. O noua mare ocazie trecuta in contul atacantului de la Barcelona.

In minutul 73 acelasi Luis Suarez ramane singur cu portarul din pasa pe jos oferita de Cavani, insa a incearcat depasirea portarului in locul unui sut direct si a fost blocat de Elshanawy.

Cele doua echipe au lasat garda jos pe masura apropierii finalului de meci si ocaziile n-au intarziat sa apara. Egiptenii si-au aratat coltii la doua faze, mai intai un contraatac prin Kahraba si pasa acestuia in centru pentru Warda, mingea fiind blocata in extremis de Caceres. Apoi Elneny a incercat o finalizare de finete din interiorul careului.

Pentru prima data aparut la finalizare Cavani a ratat deschiderea scorului in minutul 83 cu un voleu din afara careului, portarul egiptean respingand in extremis in corner.

Cu doua minute inaintea finalului bara i-a salvat pe egipteni la sutul lui Cavani dintr-o lovitura libera. Cea mai mare ocazie a meciului.

In minutul 90 Uruguay a dat lovitura prin Jimenez la o faza fixa. Fundasul central a reluat in plasa cu capul dintre doi egipteni.

Pentru Uruguay este prima victorie in meciul inaugural la o Cupa Mondiala dupa 2-0 cu Israel in 1970.



Uruguay invinge Egipt cu gol in minutul 90