CM 2018

Uruguay e noua Italie la Cupa Mondiala

Nationala statului Uruguay si-a asigurat calificarea in optimi la Cupa Mondiala dupa a doua victorie cu 1-0.

Dupa un 1-0 obtinut in finalul meciului cu Egipt, de aceasta data sud-americanii condusi de Oscar Washington Tabarez au punctat in debutul meciului cu Arabia Saudita si au tinut de scor pana la final.

Un fotbal economicos si pragmatic care ne-a amintit tuturor de Italia, marea absenta a turneului final din Rusia.

Asa am trait Uruguay - Arabia Saudita

In ceea ce priveste Arabia Saudita, echipa din Orient bifeaza inca o partida modesta, fara gol marcat, si in care jucatorii pregatiti de Juan Antonio Pizzi si-au aratat din plin limitele.

Sauditii au tinut de minge in primele minute si au aratat ca sunt dispusi sa arate mai mult fotbal decat in prima partida, dar chiar si asa prima ocazie a apartinut uruguayenilor.

Centrare din stanga in fata portii si Cavani a reluat peste poarta din prima. Anterior sauditii avusesera o buna sansa dintr-o lovitura libera irosita de Alburayk.

La meciul 100 pentru Luis Suarez in nationala Uruguayului, pentru care atacantul legitimat la FC Barcelona a debutat pe 7 februarie 2007 intr-un meci contra Columbiei, acesta a deschis scorul in minutul 23 cu o reluare din sase metri.

Portarul saudit a iesit gresit pe o centrare din corner si Suarez a indeplinit o simpla formalitate, trecandu-si in cont al 52-lea gol la nationala.

Hatan a fost aproape de gol in minutul 25 cu un sut din actiune. O minge trimisa cu stangul pe care Muslera a respins-o peste poarta.

In partea secunda singurele ocazii au apartinut tot uruguayenilor. Mai intai Sanchez a trimite pe langa poarta cu capul din centrarea ideala oferita de Cavani, in minutul 62.

Cavani care cu patru minute inaintea finalului rata singur cu portarul saudit din interiorul careului, ceea ce nu i se intampla prea des atacantului de la Paris Saint-Germain cu 102 meciuri si 42 de reusite pentru nationala.



Uruguay e noua Italie la Cupa Mondiala