CM 2018

Uruguay bate Rusia si castiga Grupa A

Sursă foto: twitter.com/FIFAWorldCup

Uruguay a surclasat Rusia, cu 3-0 (2-0), in ultimul meci din Grupa A si termina pe prima pozitie a clasamentului, fara gol primit. Rusii merg si ei in optimi de pe pozitia a doua si sunt adusi cu picioarele pe pamant dupa victoriile cu Arabia Saudita si Egipt.

Luis Suarez a deschis scorul in minutul 10 cu un sut din lovitura libera. O minge trimisa pe langa zid in stanga lui Akinfeev.

Al saptelea gol marcat de Suarez la Cupa Mondiala pentru Uruguay, depasindu-l pe Diego Forlan. Doar Oscar Miguez are mai multe reusite, opt la numar.

In minutul 24 Uruguay si-a dublat avantajul printr-un autogol al lui Cheryshev la sutul lui Laxalt din interiorul careului.

Rusii au primit o noua lovitura in minutul 36, cand fundasul dreapta Smolnikov a primit al doilea cartonas galben dupa zece minute de la primul avertisment si astfel echilibrul numeric al meciului s-a rupt.

Smolnikov a devenit astfel primul jucator rus eliminat la Cupa Mondiala dupa Sergei Gorlukovich.

In partea secunda Uruguay a tinut de rezultat, in timp ce rusii n-au avut forta nici macar pentru a reduce din diferenta.

Cea mai mare ocazie a apartinut de asemenea sud-americanilor la sutul lui Cristian Rodriguez din afara careului. O minge blocata de portarul Akinfeev.

Cavani a inchis tabela in minutul 90 cu un gol din cativa metri. Centrare din corner, Godin reia cu capul si Akinfeev respinge pana in picioarele lui Cavani.

In cealalta partida a grupei, Arabia Saudita a invins Egiptul, cu 2-1.

Egiptenii au deschis scorul prin Salah in minutul 21, iar sauditii au egalat la ultima faza a reprizei prin Salman, jucator care a transformat o lovitura de la 11 metri.

A fost al doilea penalty acordat sauditilor, dupa cel ratat de Fahad cateva minute mai devreme sau, altfel spus, aparat de veteranul din poarta Egiptului, El Hadary, un portar de 45 ani si 161 de zile.

In prelungirile meciului sauditii au dat lovitura prin Salem si au obtinut victoria.



Uruguay bate Rusia si castiga Grupa A