CM 2018

Titluri apocaliptice in presa italiana dupa ratarea calificarii la Mondial

Cine a pus mana pe unul dintre ziarele de larga circulatie din Italia, marti dimineata, ar fi putut avea impresia ca sfarsitul lumii este descris in amanunte inca de pe primele pagini.

Italia, de patru ori campioana mondiala, a ratat calificarea la Cupa Mondiala pentru prima data in ultimii 60 de ani.

Un adevarat dezastru pentru Squadra Azzurra, echipa care si-a aratat neputintele in fata modestei Suedia, echipa calificata dupa 1-0 acasa si 0-0 la Milano, intr-un meci in care arbitrul spaniol Lahoz le-a refuzat italienilor in mai multe randuri lovitura de la 11 metri.

Prestatia lui Lahoz a fost trecuta in plan secund si furia presei italiene s-a revarsat asupra jucatorilor, selectionerului si chiar a presedintelui federatiei.

“Afara, toti!”, a scris Corriere dello Sport pe prima pagina, titlu regasit si in Tuttosport: “Toti acasa”.

“Fotbalul italian a suferit cea mai mare umilinta din istoria sa. O rusine sportiva fara egal”, au adaugat cei de la Corriere dello Sport intr-un material dedicat ratarii acestei calificari.

Celebra Gazzetta dello Sport a titrat sec: “Sfarsit. Italia fara Mondial dupa 60 ani”, in timp ce La Stampa a scris: “Apocalipsa Azzurra. Adio Mondial!”

Ratarea acestei calificari nu vine intamplator, fotbalul italian intrand intr-un con de umbra la nivel de club, ceea ce s-a reflectat inevitabil si in rezultatele echipei nationale.

Campioana mondiala in 2006, Italia a fost eliminata la ultimele doua editii ale Cupei Mondiale dupa faza grupelor, in Africa de Sud 2010 si Brazilia 2014.

Intre aceste doua turnee finale Italia a disputat o finala de Campionat European in 2012, pierduta in fata Spaniei.



Titluri apocaliptice in presa italiana dupa ratarea calificarii la Mondial