CM 2018

Super Sambata de Mondial

Sambata se joaca primele optimide finala de la Cupa Mondiala. Actiunea incepe la ora 17:00.

122 de de goluri s-au marcat in cele 48 de partide ale grupelor, in cea de-a 21-a editie din istorie a Cupei Mondiale de Fotbal.

Incepand din „optimi”, dupa 90 de minute in caz de egalitate se va trece la 30 de minute de prelungiri, urmate de loviturile de departajare. Pentru prima oara in istoria unui Campionat Mondial, in prelungiri va fi permisa o a patra schimbare de jucatori.

Citeste si: Meci cu meci. Favoritele optimilor de la finala de la Cupa Mondiala 2018

S-au calificat alaturi de gazdele Rusia, echipe precum Brazilia, Spania, Franta, Anglia, Portugalia si Argentina. Campioana mondiala Germania s-a dus acasa. 

36.349 de  pare reusite s-au trimis in grupe la Mondial si s-au aratat 158 de cartonase galbene.

Optimile de finala sunt deschise de Franta - Argentina, de la ora 17:00. Leo Messi nu a marcat niciodata contra Frantei. Insa, el a devenit al treilea jucator argentinian din istorie, dupa Batistuta si Maradona, care sa inscrie la trei Cupe Mondiale diferite.

Echipa Argentinei s-a mutat in orasul Khazan pentru meciul cu Franta, la un hotel din care se poate vedea direct o pictura murala a lui Cristiano Ronaldo. Khazan a fost scena unde Germania a fost eliminata de Coreea de Sud.

Argentina detine doua trofee supreme. Franta s-a calificat in finalele ultimelor doua editii jucate pe sol european, castigand-o pe cea din 1998 si pierzand-o pe cea din 2006 cu Italia.

Ronaldo se va afla de asemenea pe teren, sambata. El va incerca, de la ora 21:00, sa invinga Uruguay si sa duca Portugalia pentru prima oara dupa 2006 in sferturile de finala ale unei Cupe Mondiale.

Adversara Portugaliei va fi Uruguay, una dintre cele trei echipe - alaturi de Belgia si Croatia - care a obtinut numarul maxim de puncte in grupe. Elevii lui Oscar Tabarez sunt singurii care nu au primit gol in faza grupelor, o performanta reusita ultima oara de Brazilia in anul 1986!

Conform lui Jose Mourinho, „probabil pentru Ronaldo si Messi va fi ultima sansa de a castiga o Cupa Mondiala”.



Super Sambata de Mondial