CM 2018

Suedia elimina Elvetia si ajunge in sferturi dupa 24 de ani

Sursă foto: twitter.com/fifaworldcup

Golul marcat de Forsberg in repriza secunda a meciului de la Sankt Petersburg a calificat-o pe Suedia intre primele opt echipe la Cupa Mondiala.

Fiecare echipa a trecut pe langa deschiderea scorului intr-o prima repriza in care s-a jucat deschis, in pofida temerilor ca vom asista mai degraba la un meci al defensivelor.

Sommer, portarul elvetian, a intervenit decisiv in minutul 28 la sutul lui Berg din interiorul careului, aceasta fiind prima mare ocazie a meciului.

Zece minute mai tarziu Zuber a intors pentru sutul lui Dzemaili si mingea elvetianului n-a prins cadrul portii.

Asa am trait Suedia - Elvetia pentru un loc in sferturi

Cea mai mare sansa a apartinut Suediei, in minutul 41, la centrarea perfecta pe care Lustig i-a oferit-o lui Ekdal in sase metri. Venit din spate fara om in marcaj jucatorul suedez a reluat incredibil cu latul peste poarta.

In partea secunda tot Suedia a ramas echipa mai periculoasa si Toivonen irosea un atac admirabil purtat de Forsberg din zona cercului de la centrul terenului. Balonul adus in careu a fost expediat mult pe langa poarta.

Acelasi Forsberg obtinea in minutul 65 o lovitura libera in marginea careului elvetian, faza fixa ramanand fara rezultat.

In cele din urma Suedia a deblocat tabela prin Forsberg in minutul 67 cu un sut din marginea careului deviat decisiv de Akanji.

Doua minute mai tarziu Ekdal si-a incercat din nou sutul, fara insa a prinde nici de aceasta data cadrul portii, desi pozitia era una favorabila.

Elvetia a ramas in inferioritate numerica in minutele aditionale, dupa ce Lang l-a faultat in pozitie de ultim aparator pe Olsson. Initial centralul Skomina acordase lovitura de la 11 metri, dar dupa interventia VAR a revenit si a acordat lovitura libera din marginea careului.



Suedia elimina Elvetia si ajunge in sferturi dupa 24 de ani