CM 2018

Statistici interesante la final de Cupa Mondiala

Sursă foto: twitter.com/FIFAWorldCup

Cortina a cazut peste turneul final al Cupei Mondiale din Rusia, competitie la finalul careia Franta s-a incoronat campioana.

O echipa care n-a impresionat in grupe, cand a jucat un fotbal economicos, pentru ca in faza eliminatorie sa scoata din competitie Argentina, Uruguay si Belgia in drumul spre marea finala.

Franta, o echipa care a avut in Olivier Giroud un varf de atac care nu s-a apropiat de gol, dar care a fost propulsata inainte de Antoine Griezmann, Kylian Mbappe sau Paul Pogba.

Pogba este jucatorul cu cele mai multe dueluri castigate la Cupa Mondiala din Rusia (58).

Mbappe tocmai a primit trofeul pentru cel mai valoros tanar jucator din competitie, fiind al doilea cel mai tanar marcator din istoria finalelor Cupei Mondiale la 19 ani si 207 zile. Pele marca la 17 ani si 249 de zile in finala din 1958.

Si fiindca am amintit de Brazilia, trebuie sa mai spunem ca Franta este prima echipa care marcheaza patru goluri in finala dupa Brazilia in 1970 (4-1 cu Italia).

Putini ar fi pariat pe Didier Deschamps dupa infrangerea suferita de Franta in finala EURO 2016 chiar la Paris, dar federalii francezi au avut incredere in campionul mondial din 1998 si au mizat corect.

Deschamps devine doar al treilea om din istoria fotbalului care castiga Cupa Mondiala ca jucator si apoi ca antrenor, dupa brazilianul Mario Lobo Zagalo si germanul Franz Beckenbauer.

Croatul Mario Mandzukic a devenit primul jucator din istorie care marcheaza in ambele porti intr-o finala de Cupa Mondiala. In plus, atacantul croat este doar al cincilea jucator care inscrie in finala Cupei Mondiale si intr-o finala europeana (Champions League/Europa League), dupa Ferenc Puskas, Zoltan Czibor, Gerd Muller si Zinedine Zidane.

Raphael Varane a dat siguranta defensivei franceze la aceasta Cupa Mondiala. Niciun alt jucator n-a reusit sa respinga mai multe mingi din propriul careu (44).



Statistici interesante la final de Cupa Mondiala