CM 2018

Furt la Mondial: Din Europa pana in SUA s-a vazut penalty pentru Brazilia

Arbitrul central al meciului Brazilia - Belgia a favorizat jocul dur al europenilor si a inchis ochii la cel putin un penalty clar pentru sud-americani.

La scorul de 2-0 pentru belgieni, Vincent Kompany a ratat sa intre la minge si l-a secerat in careu pe coechipierul de la Manchester City, brazilianul Gabriel Jesus. Actiunea s-a petrecut in careul belgian.

Arbitrul de centru a cerut vizionarea imagnilor video si, dupa un timp de analiza a hotarat ca nu a fost penalty. Cu toate acestea, in mod cert fusese fault in careu.

Presa engleza de vineri seara a gazduit numeroase reactii ale oamenilor de fotbal din Anglia. In unanimitate acestia considera ca a fost fault, iar Brazilia a fost privata de o lovitura de la 11 metri.

Danny Murphy, acum la BBC; a declarat ca „nu imi cred ochilor. Cred ca decizia a fost incorecta”.

Gary Lineker a fost de parere ca „m-am uitat bine si nu imi dau seama cu s-a ratat asa ceva cu VAR-ul”.

Alan Shearer a afirmat ca „picioarele aparatorului au fost ridicate peste glezna adversarului. Mingea era in teren atunci cand a avut loc contactul”.

Si Fox Sports, postul de televiziune din SUA, a afirmat ca penalty-ul asupra lui Jesus a fost unul clar. 

Arbitrul de centru a negat un alt penalty Braziliei si la final, cand Neymar a fost impins in careu. Acolo nici nu a mai vrut sa vada ceva pe VAR.



Furt la Mondial: Din Europa pana in SUA s-a vazut penalty pentru Brazilia