CM 2018

Spania trece cu emotii de Iran. Arbitrajul video a influentat decisiv rezultatul

Sursă foto: twitter.com/FIFAWorldCup

Meci greu pentru fosta campioana mondiala Spania in fata Iranului, miercuri seara, intr-un meci din Grupa B disputat la Kazan si castigat, cu 1-0 (0-0). Spaniolii au avut nevoie de un autogol pentru victorie, iar Iranul a avut un gol anulat corect pentru ofsaid. Persanii au incheiat in atac, umilindu-l cu „craci” pe Pique si, per total, avand cele mai mari ocazii de poarta.

Un ricoseu norocos la mingea respinsa de Rezaeian si care a intrat in poarta din piciorul lui Diego Costa a inclinat balanta in favoarea Spaniei.

O echipa a Spaniei care si-a dominat net adversarul la capitolul posesie a balonului si pase trimise, dar care insa a trecut prin mari emotii.

Mai intai Iranul a avut un gol anulat pentru offside la Eztolahi, faza petrecuta imediat dupa deschiderea scorului. In timp ce iranienii se bucurau ca pentru castigarea Cupei Mondiale, centralul din Uruguay era cu mana sus anuntat o pozitie afara din joc. In cele din urma interventia VAR a facut lumina si golul iranian a fost invalidat.

Asa am trait Iran - Spania in Grupa B. Gol anulat Iranului pentru un offside

Iranul a cautat in continuare egalarea si in minutul 82 Mehdi rata cea mai mare ocazie de gol a formatiei din Orientul Mijlociu cu o lovitura de cap din sase metri peste poarta aparata de catre De Gea. O faza creata in stanga de Amiri, jucator care l-a depasit pe Pique trimitand mingea printre picioarele acestuia ca si cand  ar fi avut in fata un jalon la antrenament.

Spania controlase autoritar prima repriza, dar s-a dovedit ineficienta la finalizare in fata unei aparari extrem de bine organizate si care a dat semne de slabiciune la chiar ultima faza a primului mitan. David Silva a trimis din careu periculos si mingea a fost respinsa in extremis in corner de un aparator advers.

Spania joaca in ultima etapa cu Maroc, echipa deja eliminata dupa doua meciuri, in timp ce Iran sta la mana ei contra Portugaliei, meci pe care trebuie sa-l castige pentru a spera la calificarea in optimi.



Spania trece cu emotii de Iran. Arbitrajul video a influentat decisiv rezultatul