CM 2018

Situatia echipelor calificate la Cupa Mondiala si a celor ajunse la baraj

Sursă foto: twitter.com/EuroQualifiers

Dupa un 4-2 la Varsovia contra Muntenegrului in urma unui meci de poveste, cu revenirea oaspetilor de la 0-2, Polonia a obtinut matematic biletele pentru turneul final al Cupei Mondiale.

Astfel, echipa care a invins Romania de doua ori in grupa de calificare, cu 3-0 la Bucuresti si 3-1 la Varsovia, devine a cincea echipa europeana calificata la Cupa Mondiala, dupa Belgia, Anglia, Germania si Spania.

In continuare sunt favorite sa se califice direct la Cupa Mondiala urmatoarele echipe: Croatia, Franta, Islanda, Irlanda, Portugalia, Serbia, Suedia, Elvetia, Ucraina si Tara Galilor.

Dintre acestea Franta, Islanda, Portugalia, Serbia si Elvetia au asigurat cel putin locul la baraj alaturi de Danemarca, Italia si Irlanda de Nord.

La baraj mai pot ajunge in functie de jocul rezultatelor Bosnia-Hertegovina, Grecia, Olanda si Slovacia.

Din afara Europei sunt calificate pana acum: Brazilia, Costa Rica, Egipt, Iran, Japonia, Mexic, Nigeria, Coreea de Sud, Arabia Saudita.

Pe 17 octombrie este programata tragerea la sorti pentru meciurile de baraj programate in dubla mansa pe 9-11 noiembrie (turul)/12-14 noiembrie (returul).

Tragerea la sorti a grupelor turneului final are loc la Moscova pe 1 decembrie.

Cupa Mondiala din Rusia se va desfasura in perioada 14 iunie-15 iulie 2018.



Situatia echipelor calificate la Cupa Mondiala si a celor ajunse la baraj