CM 2018

Rusia elimina Spania la loviturile de departajare

Sursă foto: twitter.com/FIFAWorldCup

Prima surpriza din faza optimilor de finala la Cupa Mondiala a fost produsa de Rusia, tara organizatoare a turneului final care a eliminat fosta campioana mondiala Spania, cu 4-3, in urma loviturilor de departajare. Dupa 45, 90 si 120 de minute tabela a aratat 1-1.

Spania deschisese scorul in debutul meciului la o faza fixa prin autogolul veteranului Ignashevich, jucator aflat in duel cu Sergio Ramos si parea ca meciul va deveni unul usor pentru iberici.

Un corner in minutul 40 a dus la acordarea unui penalty rusilor la o minge cu capul trimisa de Dzyuba si blocata cu mana in aer de Pique.

Centralul olandez Bjorn Kuipers n-a stat pe ganduri si a acordat lovitura de la 11 metri fara ezitare.

Asa am trait Spania - Rusia pentru un loc in sferturi

Acelasi Dzyuba a transformat cu un sut in forta pentru 1-1 si din acel moment nu s-a mai jucat nimic.

Nimic daca nu punem la socoteala infernala masinarie de pase a spaniolilor care, pana in minutul 120, au depasit 1000 de pase.

O cifra care insa nu i-a ajutat prea mult pe jucatorii lui Fernando Hierro, care n-au reusit sa se apropie periculos de poarta lui Akinfeev.

Rusia s-a aparat ca pe vremea invaziei lui Napoleon si ca in vremea marelui razboi de aparare nationala din anii 40, iar deznodamantul a fost acelasi.

Ajunsi la loviturile de la departajare rusii au transformat tot prin Smolov, Ignashevich, Golovin si Cheryshev, in timp ce Spania a fost ingropata de Koke si Aspas. De fiecare data Akinfeev a aparat.

O Rusie care ajunge in sferturi fara sa fi aratat mare lucru, dar care isi deschide un culoar incredibil de favorabil spre careul de asi.

Invingatoarea dintre Croatia si Danemarca urmeaza a-i intalni pe rusi intr-un sfert de finala prea putin anticipat inaintea startului competitiei.

De retinut intrarea in istorie a lui Erokhin, ca primul jucator care a fost obiectul celei de-a patra modificari la Cupa Mondiala in prelungiri potrivit noilor prevederi regulamentare.



Rusia elimina Spania la loviturile de departajare