CM 2018

Ronaldo si Messi au iesit de la Mondial, dar Ronaldo macar a vrut

Leo Messi si Cristiano Ronaldo au iesit in aceeasi zi de la Cupa Mondiala 2018. Dar este o diferenta notabila intre eliminarile celor doi.

Ronaldo a fost tinut intr-o aparare de fier, nu a miscat cu Uruguay. Insa i-a pacalit pe sud-americani la golul Portugaliei, a sarit la cap si a atras fundasii, pentru ca Pepe sa inscrie nestingherit. Sclipirile lui Cavani au eliminat o echipa a Portugaliei mediocra. Uruguay este echipa care la Mondialul din 2014 se califica alaturi de  Costa Rica din grupa trimitand Italia si Anglia acasa, pentru ca apoi sa nu joace nimic in „optimi” cu Columbia si sa fie eliminata fara drept de apel. 

Contra Uruguay, Ronaldo a fugit, a transpirat, s-a certat, a incercat. Nu a fost seara lui, dar nu i se poate reprosa macar ca nu si-a dorit si ca nu a incercat calificarea. Cartonasul galben pe finalul meciului a spus totul despre ambitia si nervii sai de a nu parasi competitia. 

Cand Uruguay a marcat golul de 2-1, Ronaldo se incheia la pantofi gata de egalare. Cand Argentina primea gol cu Franta, Messi se uita in zare, fara sa clipeasca.

De cealalta parte, Argentina a avut o echipa mai buna decat Portugalia la Mondial, din care a lipsit insa vedeta Messi. A fost eliminata de Franta.  Am vazut un Messi terminand optimile de finala ale unui Mondial fara pic de transpiratie pe frunte, de parca abia atunci incepuse meciul. Fara o reactie care sa aduca o urma de dorinta de revenire in meci. Nu a comentat nimic, nu a contestat nimic, nu a aratat ca isi dorea mai mult. Cand a fost sa inscrie golul care ar fi apropiat Argentina la 4-3 in ultimele minute de joc, a cazut pe spate in careu, cu picioarele in sus

A fost doar un specialist de sarit si calarit in carca colegilor la goluri.

Fotografia afisata pe site zilele trecute ramane in picioare, cam acesta ramane Messi cu Argentina. Nu are interes. Nu are dorinta. Nu il intereseaza. Nu a dat nici un gol in patru editii de Mondial cu Argentina in fazele eliminatorii. O sa dea la a cincea, cand va avea 35 de ani?

Cu putin curaj, Jorge Sampaoli ar fi trebuit sa il inlocuiasca pe Messi in meciul cu Franta, echipa nu ar fi pierdut nimic. Din contra. Vedeta venita in vacanta ar fi primit un loc binemeritat pe banca.

Cam aceasta este diferenta dintre Ronaldo si Messi. Primul si-a dorit mereu mai mult atunci cand a intrat pe teren. A aratat ca se respecta mai mult pe el. A aratat ca respecta in primul rand fotbalul si ca nu vrea sa pacaleasca. Si-a suflecat chilotii la lovitura libera cu Uruguay, chiar daca executia nu i-a iesit. Si asta spune multe - nu ca si-a suflecat chilotii, ci lucrurile de dinainte.

De aceea, mai ales acum dupa Cupa Mondiala 2018, se ridica un val de ceata. Ronaldo va ramane in istorie mereu ca un campion mai mare in lupta sa de la distanta cu Messi. Cel putin pentru noi, in 2018, intr-un moment in care si Ronaldo si Messi s-au aflat poate la ultimul Mondial care ar mai fi contat pentru ei.

onlinesport.ro: Vadim Cusnarencu



Ronaldo si Messi au iesit de la Mondial, dar Ronaldo macar a vrut