CM 2018

Neymar califica Brazilia in sferturi

Sursă foto: twitter.com/FIFAWorldCup

Neymar a iesit la rampa in meciul cu Mexic din optimile Cupei Mondiale, remarcandu-se cu un gol si o pasa decisiva la reusita de 2-0 a lui Firmino.

Mexicanii au inceput avantat partida de la Samara si au ratat deschiderea scorului in minutul 2, cand portarul brazilian Allison s-a opus la un sut din interiorul careului.

Replica Braziliei nu s-a lasat prea mult asteptata, iar Neymar l-a testat pe Ochoa dupa doar trei minute.

Nord-americanii si-au jucat bine cartea contraatacului, insa Hernandez s-a dovedit blond la propriu in minutul 11, cand a patruns in careu si s-a incurcat in propriul dribling.

Prima sansa de gol cu adevarat importanta a Braziliei a venit in minutul 25 la patrunderea lui Neymar in stanga. Sutul acestuia a fost blocat de Ochoa.

In minutul 33 acelasi Ochoa se opunea golului la reluarea lui Jesus cu stangul din interiorul suprafetei de pedeapsa. Brazilia punea stapanire pe joc, dupa o prima jumatate de repriza dominata de mexicani.

Partea secunda a debutat cum nu se poate mai bine pentru brazilieni, care au deschis scorul prin Neymar in minutul 51 la o faza creata de Willian. Acesta a luat o faza pe cont propriu in careul advers si a trimis ideal in doi-trei metri pentru latul intins de Neymar.

Brazilia a continuat sa forteze si Ochoa a respins in extremis in minutul 59 sutul trimis de Paulinho. Doua minute mai tarziu a venit si replica mexicanilor la sutul lui Vela respins in corner de Allison.

La cealalta poarta Willian l-a remarcat inca o data pe Ochoa cu un sut in forta deviat de acesta in afara terenului.

Mexicanii s-au avantat in ofensiva si au fost penalizati pe contraatac. In minutul 89 Neymar a scapat in stanga si a strecurat mingea pe langa portarul Ochoa. Venit din spate noul intrat Firmino a impins mingea in poarta pentru 2-0 si Brazilia a asteptat linistita ultimul fluier al italianului Gianluca Rocchi.



Neymar califica Brazilia in sferturi