CM 2018

Messi rateaza penalty si Argentina se face de ras cu debutanta Islanda

Sursă foto: twitter.com/fifaworldcup

Argentina a incheiat la egalitate cu Islanda, scor 1-1, sambata dupa-amiaza, in primul meci din Grupa D la Cupa Mondiala. Un rezultat stabilit de la pauza, dupa care in partea secunda Lionel Messi a ratat o lovitura de la 11 metri.

Asa am trait Argentina - Islanda in Grupa D

Argentina s-a instalat cu arme si bagaje in jumatatea islandeza imediat dupa primul fluier al partidei de la Moscova, iar prima ocazie a venit in minutul 8 la reluarea cu capul trimisa pe spate de Tagliafico din centrarea lui Messi.

Aflati la prima participare la un turneu final mondial, islandezii si-au aratat coltii in minutul 10 prin Bjarnasson, jucator care a reluat pe langa poarta nereusind sa profite de o balbaiala a defensivei argentinene.

Messi a gasit pentru prima data culoar de sut spre poarta in minutul 17, dar balonul trimis de decarul argentinian a ajuns in bratele portaruui Halldorsson.

Doua minute mai tarziu Argentina deschidea scorul prin Aguero cu un sut din interiorul suprafetei de pedeapsa.

Doar cinci minute s-au bucurat sud-americanii de avantaj, Islanda reusind egalarea prin Finnbogason dupa o respingere a portarului Caballero.

Pana la finalul reprizei posesia argentiniana a ajuns la 73 de procente, dar in afara unui corner obtinut de Messi si o faza controversata de penalty la un hent comis de Ragnar Sigurdsson argentinienii n-au mai reusit nimic notabil.

Argentina putea reveni la conducere in minutul 64, insa Messi nu a reusit sa-l invinga pe Halldorsson de la punctul cu var. O lovitura de la 11 metri obtinuta de Meza. Messi devine astfel al treilea jucator din istorie care rateaza un penalty pentru Argentina la Cupa Mondiala, dupa Partenoster in 1930 contra Mexicului si a lui Ortega in 2002 contra Suediei.

In minutul 81 Messi a fost aproape de gol cu un sut din afara careului. Mingea a trecut la o palma de poarta islandeza.

Presiunea argentiniana a devenit sufocanta pentru careul islandez pe masura apropierii finalului partidei si in minutul 87 Halldorsson a avut o interventie providentiala la o minge care se duce in coltul lung.

Nici macar intrarea lui Higuain nu a limpezit jocul ofensiv al Argentinei, acelasi neobosit Messi ramanand principalul pericol pentru adversa. In prelungiri Messi si-a creat culoar de sut si a trimis alaturi.

Ultima sansa i-a apartinut tot lui Messi dintr-o lovitura libera, insa mingea n-a depasit zidul si Islanda pune mana pe primul punct la Cupa Mondiala.

Au evoluat echipele

Argentina: Caballero - Salvio, Otamendi, Rojo, Tagliafico - Mascherano, Biglia (Banega '54)- Meza (Higuain '84), Messi, Di María (Pavon '75) - Agüero. Selecţioner: Jorge Sampaoli;

Islanda: Halldórsson - Árnason, Saevarsson, R.Sigurdsson, Magnusson - Gudmundsson (Gislason '63), Gunnarsson (Skulason '76), Hallfredsson - Bjarnason, Finnbogason (Sigurdarson '89), G.Sigurdsson. Selecţioner: Heimir Hallgrimsson.

Szymon Marciniak din Polonia a arbitrat la centru.



Messi rateaza penalty si Argentina se face de ras cu debutanta Islanda