CM 2018

Mbappe pune Argentina in genunchi si Franta e in sferturi

Sursă foto: twitter.com/FIFAWorldCup

Kylian Mbappe a iesit la rampa cu doua goluri in meciul cu Argentina, partida pe care Franta a castigat-o, cu 4-3, dupa ce sud-americanii conduceau cu 2-1 dupa pauza. Lionel Messi a parasit competitia cu capul in pamant.

Franta a inceput mai bine meciul de la Kazan si dupa 13 minute “cocosii” aveau avantaj pe tabela. Griezmann a transformat cu un sut sigur o lovitura de la 11 metri obtinuta de Mbappe la capatul unei curse formidabile.

Argentinienii, extrem de lenti in primele minute, au pierdut mingea in preajma careului advers dupa o incercare nereusita de patrundere a lui Messi, balonul a fost preluat de Mbappe si acesta a pornit ca un adevarat TGV spre careul lui Armani.

Asa am trait Franta - Argentina in optimi la Cupa Mondiala

Pe langa Mascherano decarul Frantei a trecut ca si cum fundasul argentinian ar fi evoluat intr-o selectionata de old boys, pentru ca Rojo, erou sud-americanilor in meciul cu Nigeria, a apelat la un fault grosolan pentru a-l opri pe Mbappe din sprintul sau furibund.

Un gol al francezilor anuntat de ocazia ratata de acelasi Griezmann in minutul 9, cand atacantul lui Atletico Madrid a trimis in transversala dintr-o lovitura libera.

Mbappe a continua sa faca meciul vietii la nationala si in minutul 19 a fost oprit in ultimul moment de Tagliafico la marginea careului argentinian dupa o pasa de peste 30 de metri oferita de Pogba. Acelasi Pogba a executat lovitura libera si a trimis peste poarta.

Obligata sa iasa la joc Argentina a atacat in cautarea egalarii si aceasta s-a produs in minutele de final ale primului mitan, cand Di Maria a inventat un sut fabulos din afara careului. O faza plecata din flanc, dupa o aruncare de la margine si Di Maria a gasit un stang de senzatie lasandu-l pe Lloris fara reactie.

Argentina a dominat finalul primei reprize, devenind o echipa bataioasa pentru fiecare minge, dupa ce francezii au controlat autoritar startul meciului.

Partea secunda a inceput cum nu se poate mai bine pentru Argentina, echipa sud-americana preluand conducerea prin mingea deviata in poarta de Mercado la sutul spre poarta trimis de Messi.

Franta a restabilit egalitatea in minutul 58 prin exteriorul senzational prins de fundasul dreapta Pavard. O mingea trimisa cu efect in coltul lung fara nicio sansa pentru portarul Armani.

Sase minute mai tarziu Mbappe a luat o faza pe cont propriu in careul argentinian si a inscris pentru 3-2 cu un sut in forta pe sub Armani. O reusita care l-a lasat pe Messi cu capul in pamant.

Un Mbappe care devine primul tanar jucator care marcheaza de doua ori intr-un meci la Cupa Mondiala dupa legendarul Pele in fata Suediei in 1958.

Argentina n-a avut puterea sa reactioneze si neputinta s-a vazut cel mai bine in minutul 85 la patrunderea lui Messi in careu, cand insa acesta n-a mai avut suflu sa trimita decisiv pe poarta.

In minutul 90+3 Aguero a redus din diferenta cu o lovitura de cap la centrarea lui Messi, dar a fost prea tarziu pentru a mai schimba ceva. Argentina a mai avut un atac irosit si partida s-a incheiat cu victoria la limita a Frantei. Un meci de tinut minte si de povestit peste ani.



Mbappe pune Argentina in genunchi si Franta e in sferturi