CM 2018

Un autogol marocan in prelungiri aduce victoria Iranului

Sursă foto: twitter.com/enmaroc

Grupa B a turneului final a debutat, vineri dupa-amiaza, cu meciul dintre Maroc si Iran, o confruntare decisa in favoarea formatiei asiatice de un autogol in al cincilea din cele sase minute de prelungiri.

Asa am trait Maroc - Iran in Grupa B la Cupa Mondiala

Inceput dominat autoritar de Maroc, cu doua cornere in primele cinci minute si tot atatea ocazii de a marca. Cea mai importanta i-a apartinut lui Behlanda, lovitura de cap peste poarta din centrarea lui Amrabat.

Minutul 8 l-a adus in prim plan pe El Kaabi, jucator care a profitat de o respingere si a trimis cu stangul pe langa poarta din marginea careului.

Dupa minute bune de presiune, Iranul s-a vazut prima data in fata portii marocane la o centrare din stanga in minutul 12. O minge culeasa din aer de portarul Mohamedi.

O noua sansa de gol pentru Maroc in minutul 18 dupa o faza fixa. Mingea ajunsa in careul iranian a fost respina gresit pana la Benatia si sutul acestuia a fost blocat de portarul Beiranvand.

Sansa monumentala de gol pentru Iran pe contraatac prin Sardar Azmoun in minutul 43. Scapat singur cu portarul, atacantul iranian a sutat in piciorul lui Mohamedi si asiaticii nu s-au ales decat cu un corner ramas fara rezultat. Sardar a ratat astfel sansa de a se numara printre marcatorii Cupei Mondiale.

O prima repriza inceputa sub dominarea Marocului, dar apoi Iranul a echilibrat partida si nu mult a lipsit sa dea lovitura pe contraatac.

In partea secunda s-a jucat mult mai prudent, desi Maroc a continuat sa domine din punctul de vedere al posesiei balonului.

Cea mai mare ocazie a apartinut echipe nord-africane in minutul 78, cand portarul iranian Beiranvand a respins in extremis cu o mana sutu lui Zyach.

Iranul a dat lovitura in al cincilea din cele sase minute de prelungiri dupa o faza fixa. O centrare din stanga a fost trimisa cu capul in propria poarta de Bouhaddouz si astfel Iranul, echipa dominata copios in multe momente ale jocului, obtine a doua victorie din istoria participarilor la Cupa Mondiala.

Pe prima o obtinuse in 1998 contra Statelor Unite.

Au evoluat echipele

Maroc: Munir Mohamedi, Achraf Hakimi, Mehdi Benatia, Romain Saiss, Hakim Ziyech, Karim El Ahmadi, Ayoub El Kaabi (Aziz Bouhaddouz 77’), Younes Belhanda, Moubarak Boussoufa, Nordin Amrabat (Sofyan Amrabat 76’), Amine Harit (Manuel da Costa  82’). Antrenor: Herve Renard.

Iran: Alireza Beiranvand, Ehsan Haji Safi, Rouzbeh Cheshmi, Masoud Shojaei (Mehdi Taremi 67’), Morteza Pouraliganji, Omid Ebrahimi (Pejman Montazeri 78’), Karim Ansarifard, Vahid Amiri, Alireza Jahanbakhsh (Saman Ghoddos 85’), Sardar Azmoun, Ramin Rezaeian. Antrenor: Carlos Queiroz.



Un autogol marocan in prelungiri aduce victoria Iranului