CM 2018

In zodia lui Chicharito: Mexic pas mare spre optimi dupa 2-1 cu Coreea de Sud

Sursă foto: twitter.com/FIFAWorldCup

Cu sase puncte din tot atatea posibile, Mexic este aproape de calificarea din Grupa F intre cele mai bune 16 echipe la Cupa Mondiala din Rusia dupa un meci care l-a readus in prim plan pe Javier “Chicharito” Hernandez.

Dupa 1-0 in primul meci al Grupei F contra Germaniei, campioana mondiala, Mexic a invins Coreea de Sud, cu 2-0.

Carlos Vela a deschis scorul in partida de la Rostov dintr-o lovitura de la 11 metri acordata pentru hentul comis de Jang la centrarea lui Guardado.

Astfel, desi suntem abia in etapa secunda a fazei grupelor la Cupa Mondiala din Rusia au fost acordate deja 14 lovituri de la 11 metri, mai multe decat au fost la precedenta editie pe intreaga durata a competitiei.

Asa am trait Coreea de Sud - Mexic

La un minut dupa deschiderea scorului mexicanii isi puteau dubla avantajul prin Layun, mingea acestuia fiind insa stearsa peste poarta de goalkeeperul sud-coreean.

Acelasi Jo s-a opus dupa pauza, in minutul 58, la sutul lui Guardado, o minge care in mod normal se indrepta spre vinclu.

Javier “Chicharito” Hernandez a facut 2-0 in minutul 66 la capatul unei faze de contraatac si fanii mexicani din tribuna aveau toate motivele sa declanseze fiesta.

Golul cu numarul 50 marcat de Hernandez in nationala Mexicului. Niciun alt jucator mexican n-a reusit o asemenea performanta in istorie. Mai mult decat atat, Javier Hernandez egaleaza recordul de goluri la Cupa Mondiala pentru Mexic, record de patru goluri care pana la acest meci era detinut de Luis Hernandez.

Hernandez este al saselea jucator din zona CONCACAF care marcheaza 50 de goluri la nivel international. Recordul este detinut de Stern John din Trinidad&Tobago (70 goluri).

Coreea de Sud a redus din diferenta prin Son in prelungiri. Un sut spectaculos din afara careului, dar care a venit prea tarziu pentru a mai schimba destinatia celor trei puncte.



In zodia lui Chicharito: Mexic pas mare spre optimi dupa 2-1 cu Coreea de Sud