CM 2018

Franta versus Croatia: drumul spre marea finala si factorul care ar putea inclina balanta

Sursă foto: twitter.com/FIFAWorldCup

Franta si Croatia se vor duela, duminica de la ora 18:00, pe Lujniki din Moscova, cu marele trofeu al Cupei Mondiale pe masa.

Pentru francezi va fi a treia finala din istorie, dupa cea castigata in 1998 pe teren propriu contra Braziliei si cea din 2006 pierduta in fata Italiei la Berlin.

Croatia se afla pentru prima data in aceasta postura si, cel putin pe hartie, va porni cu sansa a doua.

Daca judecam dupa rezultatele inregistrate pana acum si dupa jocul aratat, Franta si Croatia sunt doua echipe ajunse meritat in finala Cupei Mondiale.

Ambele echipe si-au castigat la pas grupele din care au facut parte, pentru ca in faza eliminatorie sa arate pragmatismul necesar pentru a face pasul inainte.

Pariati aici pe meciurile de la Cupa Mondiala

Croatia a invins Nigeria (2-0), Argentina (3-0) si Islanda (2-1) in faza grupelor, fiind alaturi de Uruguay singura echipa cu punctaj maxim. Au urmat apoi trei meciuri a cate 120 de minute in faza eliminatorie, doua dintre acestea decise la loviturile de departajare, in optimi cu Danemarca si in sferturi cu Rusia. In semifinala cu Anglia croatii au rezolvat meciul cu un gol in minutul 115 evitand loteria penalty-urilor.

Franta in schimb n-a avut parte pana acum de prelungiri sau penalty-uri. Din cele sase meciuri jucate pana acum “cocosii” s-au impus in cinci dintre partide, exceptie facand doar remiza de carton cu Danemarca (0-0), un meci in care niciuna dintre echipe nu s-a omorat cu firea.

In optimi Franta a avut parte de cel mai tare duel, un meci castigat in fata Argentinei, cu 4-3, dupa ce sud-americanii preluasera conducerea dupa pauza, scor 2-1. Acesta a ramas cel mai frumos meci de pana acum la Cupa Mondiala.

A urmat 2-0 cu Uruguay si 1-0 cu Belgia pentru a treia calificare intr-o finala Mondiala.

Cel mai vizat rezultat pentru finala de duminica este 2-1 pentru Franta contra unei echipe a Croatiei pe care n-a mai intalnit-o din 2011.

A fost atunci un 0-0, insa de referinta ramane semifinala din 1998, cand Franta a dispus de Croatia, cu 2-1, prin dubla fundasului Lilian Thuram.

Daca judecam dupa minutele in plus petrecute de croati pe teren, acestia au jucat practic un meci intreg mai mult decat adversarii din Hexagon, iar dupa o luna de competitie orice minut de odihna s-ar putea dovedi decisiv in economia finalei.Franta versus Croatia: drumul spre marea finala si factorul care ar putea inclina balanta