CM 2018

Franta, prima finalista la Cupa Mondiala

Sursă foto: twitter.com/FIFAWorldCup

Franta a invins Belgia, cu 1-0 (0-0), prin golul fundasului Samuel Umtiti si va disputa pentru a treia oara in istorie finala Cupei Mondiale.

Prima ocazie a meciului a apartinut Belgiei in minutul 15 prin Hazard, jucator care a trimis pe langa poarta din pasa lui De Bruyne.

Replica francezilor a venit dupa doar trei minute la sutul lui Matuidi din afara careului blocat de Courtois.

Inca o data Hazard a aparut la finalizare in minutul 19 la sutul lui Hazard deviat in corner de Varane cu capul.

Asa am trait Franta - Belgia, prima semifinala la Cupa Mondiala

Belgia a continuat sa preseze si in minutul 22 fundasul Alderweireld rata cea mai mare ocazie a "dracilor rosii". O mingea grea pe care portarul Lloris a respins-o cu dificultate in corner.

Cea mai mare ocazie a Frantei a fost ratata de fundasul dreapta Pavard, jucator care a cautat coltul lung cu un sut din interiorul careului. Courtois a pus un picior salvator si a respins in corner.

La sase minute dupa pauza Franta a deblocat tabela prin Umtiti la o lovitura de la coltul terenului. Un corner obtinut de francezi la interventia decisiva a lui Kompany asupra lui Giroud.

Mingea centrata din corner pe coltul scurt a fost reluata in poarta de Umtiti, jucatorul Barcelonei luandu-i fata uriasului Fellaini. Vedeti aici cotele oferite de Baumbet pentru Cupa Mondiala.

Belgia a fost incapabila sa replice pe masura provocarii unei calificari in finala, cea mai mare ocazie a partii secunde fiind ratata de Witsel cu un sut din afara careului respins de Lloris.

Aflat la selectia cu numarul 103, ocazie cu care l-a egalat pe selectionerul Didier Deschamps la prezenta in nationala, Lloris a inchis poarta Frantei si a oferit siguranta.

Descoperita in defensiva pe final de meci, Belgia a trait periculos si a scapat ca prin minune in doua randuri de la primirea golului  la suturile lui Griezmann si Tolisso din prelungiri.

Franta va disputa asadar a treia finala din istoria la Cupa Mondiala, dupa cea castigata in 1998 si cea pierduta in 2006 cu Italia, in timp ce Belgia ramane cu egalarea performantei din 1986.



Franta, prima finalista la Cupa Mondiala