CM 2018

Franta obtine al doilea titlu mondial din istorie

Sursă foto: twitter.com/FIFAWorldCup

La 20 de ani distanta de la primul succes obtinut chiar pe teren propriu de generatia lui Zidane, Franta obtine un nou titlu mondial. Un trofeu adjudecat dupa o finala in care "cocosii" au invins Croatia, cu 4-2, o echipa vlaguita de efort dupa cele doua in meciuri in plus disputate. Croatii au jucat trei meciuri de 120 de minute in faza eliminatorie, in timp ce Franta a avut un meci de antrenament cu Danemarca in ultima faza a grupelor.

Croatia a avut o posesie mai buna a balonului in debutul partidei, dar francezii au lasat impresia ca se lasa dominati si ca nu-i deranjeaza.

Abia in minutul 17 francezii si-au facut simtita prezenta la poarta croata prin incursiunea lui Mbappe in partea dreapta, insa mingea acestuia in fata portii a fost blocata.

Asa am trait finala Cupei Mondiale

Doua minute mai tarziu Franta a deschis scorul dupa o faza fixa. Griezmann a centrat la intalnire in careu si Mandzukic a sters mingea cu capul pe spate in propria poarta.

Croatia s-a aruncat in atac si in minutul 29 a egalat dupa o faza colectiva de toata frumusetea finalizata de Perisic cu un stang imparabil. Intreaga faza a fost una de exceptie cu minge centrata in marginea careului de unde Vrsaljko a prelungit pentru Mandzukic si acesta i-a trimis lui Perisic.

Acelasi Perisic s-a aflat in centrul unei faze controversate in minutul 34 si care a fost lamurita prin interventia arbitrajului video. Mijlocasul croat a atins mingea cu mana la o centrare din dreapta si in derularea jocului centralul argentinian Nestor Pitana n-a sesizat hentul.

In urma interventiei din studioul VAR arbitrul de centru a mers la margine pentru a revedea faza si in cele din urma a aratat punctul cu var de la 11 metri.

Penalty pentru Franta transformat de Antoine Griezmann cu un sut sigur, plasat si pe jos in dreapta lui Subasic.

Croatii au iesit decisi de la cabine si au ratat o buna ocazie in minutul 47 la reluarea lui Rebic scoasa de Lloris.

Franta a replicat prin Mbappe in minutul 52, faza dupa care mai multi spectatori au invadat terenului arenei Lujniki oprind partida pentru cateva zeci de secunde.

Pogba a facut 3-1 in minutul 60 cu un sut din marginea careului, o minge sutata in forta cu stangul, dupa ce dreptul mijlocasului francez fusese blocat.

Croatii s-au prabusit si au mai incasat un gol sase minute mai tarziu de la Mbappe, jucator care l-a executat pe Subasic cu un sut din afara careului.

Suspansul finalului de meci a fost intretinuta de gafa comisa de Lloris in minutul 70. Acesta a primit de la Nzonzi si in loc sa degajeze a incercat un dribling in faza lui Mandzukic. Din contra pusa de acesta mingea a intrat in poarta pentru 4-2.

Vlaguita de efort Croatia n-a reusit sa se mai apropie de poarta franceza si scorul a ramas nemodificat pana la ultimul fluier al lui Nestor Pitana.



Franta obtine al doilea titlu mondial din istorie