CM 2018

Franta in semifinale la Cupa Mondiala

Sursă foto: twitter.com/FIFAWorldCup

In primul sfert de finala de la Cupa Mondiala echipa Frantei a invins Uruguay, cu 2-0, la capatul unui meci dominat de la un capat la celalalt.

Inceputul meciului a stat sub semnul echilibrului, iar golul lui Varane din minutul 40 a ingropat practic o echipa a Uruguayului de nerecunoscut.

Betancour l-a faultat in marginea careului pe Tolisso si a incasat un galben care il suspenda pentru eventuala semifinala, iar Griezmann a trimis ideal la intalnire pentru aparitia lui Varane.

Asa am trait Uruguay - Franta in sferturi. Gafa uluitoare a portarului Muslera

Fundasul lui Real Madrid i-a luat prim planul lui Stuani si a trimis cu capul la coltul lung pentru 1-0.

La trei minute dupa deschiderea scorului Uruguay a ratat de putin egalarea la lovitura de cap a lui Caceres, mingea fiind respinsa cu o mana de portarul Lloris. Pe urmarire Godin a trimis mult peste poarta din doi metri.

In partea secunda, la putine momente dupa ce Oscar Tabarez schimbase liniile, Franta a lovit din nou. Griezmann a sutat din afara careului si portarul Muslera a scapat mingea in poarta, ingropandu-si practic echipa.

Atacantul francez a si refuzat sa se bucure pentru reusita sa, fiind constient ca fara acea gafa mingea n-ar fi intrat niciodata in poarta.

In minutul 73 Franta a ratat desprinderea la trei goluri prin Tolisso, al carui sut din pozitie centrala a ocolit poarta.

Pana la urma absenta lui Cavani a cantarit enorm in economia jocului, Uruguay nereusind niciun moment sa creeze pericol la poarta adversa prin linia ofensiva pusa in teren.

Spre exemplu, pentru prima data in cele 13 meciuri disputate la Cupa Mondiala atacantul Luis Suarez n-a avut nici macar o minge in careul advers! Doar pentru a doua oara la Cupa Mondiala se intampla ca Suarez sa nu aiba niciun sut la poarta, dupa un alt meci contra Frantei, in 2010.

Franta intra in istoria Cupei Mondiale ca prima echipa care elimina Argentina si Uruguay in fazele superioare la acelasi turneu final. Pentru "cocosii galici" va fi a sasea prezenta in semifinale (1958, 1982, 1986, 1998, 2006 si 2018)



Franta in semifinale la Cupa Mondiala